banner sezame okoliš
banner sezame okoliš
Radio Daruvar
INVEST IN LOG

Promocija „Poduzetničke zone Lipik II“ te malih i srednjih poduzetnika Grada Lipik

11.07.2018. 09:10 | 934 pregleda | Vijesti

Na najfrekventnijim lokacijama u gradu Lipiku, na južnom i zapadnom ulazu u Lipik, postavljen je po jedan statični reklamni pano za promociju „Poduzetničke zone Lipik II“. U reciklažno dvorište je smješten digitalni reklamni pano za promociju malih i srednjih poduzetnika s područja Grada Lipika, a sve u sklopu projekta „Invest in LOG“.

Opći cilj Projekta je doprinijeti održivom gospodarskom razvoju i povećanju zaposlenosti kroz stvaranje efikasnog i učinkovitog poduzetničkog eko sistema u prekograničnom partnerskom području (Orašje, Garešnica, Lipik), a njegovi specifični ciljevi su unapređenje strukture i kvalitete poslovnih usluga u poduzetničkim potpornim institucijama prekograničnog partnerskog područja i povećanje konkurentnosti i rasta MSP-a u prekograničnom partnerskom području.

Piše:
Matija Kulhavi

Nepostojanje sustavne i kvalitetne domaće i međunarodne promocije lokacija za investiranje, posebno poduzetničkih zona, ali i malih i srednjih poduzetnika, jedan je od glavnih zajedničkih problema partnerskog prekograničnog područja Orašje, Lipik i Garešnica. To znatno otežava privlačenje domaćih i stranih investitora i predstavljanje razvojnih potencijala ovih područja. Kako bi doprinijeli rješavanju ovog problema kroz projekt „Invest in Lipik, Orašje i Garešnica“ predviđeno je kreiranje seta inovativnog marketinškog i promocijskog materijala za privlačenje investitora poput promotivnih videa gradova, virtualne šetnje kroz poduzetničke zone, investicijskih vodiča gradova, vodiča za izvoznike i dr.

Projekt „Invest in Lipik, Orašje i Garešnica“ – Invest in LOG“ najvećim dijelom financira EU (85 % vrijednosti Projekta), dok preostali iznos (15 % vrijednosti Projekta) zajednički sufinanciraju i provode Općina Orašje kao njegov nositelj, te Grad Lipik i Poduzetnički centar Garešnica kao partneri. Ukupna vrijednost Projekta iznosi 731.906,95 EUR-a.