Radio Daruvar
BICIKLIJADA 2018

Biciklijada okupila 90 sudionika

02.07.2018. 08:24 | 980 pregleda | Vijesti

Nakon nekoliko kišnih i tmurnih dana, sunčana nedjelja prvog dana srpnja bila je idealna za vožnju biciklom, što je potaknulo 90 biciklista rekreativaca svih dobnih skupina na sudjelovanje u tradicionalnoj biciklijadi Lipika i Pakraca, koja je i ove godine održana u organizaciji Turističkih zajednica Lipika i Pakraca.

Piše:
Tomislav Ević

Početno okupljanje i prijavljivanje sudionika, od kojih su se mnogi uresili navijačkim obilježjima i tako pružili podršku našoj reprezentaciji, odvijalo se u dvorištu kompleksa Janković u Pakracu do 17 sati a sudionike su pozdravili Gabriela Sabo Seleši, voditeljica ureda Turističke zajednice Pakrac i Marijan Širac, zamjenik gradonačelnice Pakraca poželjevši im ugodnu vožnju i lijepo druženje.

Radi obilne kiše koja je padala po našem kraju prethodnih dana i zablatila prtene puteve, promijenjena je planirana ruta nasipom uz Pakru za onu kroz Japagu kojom je kolona biciklista pod pratnjom osiguranja policije i vatrogasaca došla do OPG-a Božić gdje su im se pridružili biciklisti iz Lipika. Nakon zajedničkog druženja i kratkog odmora zajedno su nastavili vožnju ulicama Lipika prema Klisi, zaobilazeći jezero Raminac (radi prije spomenutih nepovoljnih uvjeta) i nastavljajući prema Matkovcu i jezeru Pakurnovac gdje su dočekani s laganim obrokom kako bi se okrijepili i povratili snagu. Biciklistima rekreativcima članovi Moto kluba Pakrac-Lipik organizirali su izložbu moto-cross motocikala, a svi sudionici biciklijade mogli su i besplatno registrirati svoj bicikl što im je omogućila Policijska postaja Pakrac.

Mnogobrojni sponzori koji već tradicionalno daruju biciklijadu učinili su završno izvlačenje tombole zanimljivim i dugotrajnim, na opće zadovoljstvo prisutnih, a prigodni pokloni dodijeljeni su i najmlađim i najstarijim sudionicima i to Viktoriji Josipović (2015) i Karlu Ljevaru (2017) te Žarku Stevanoviću (1957).

FOTOGALERIJA BICIKLIJADE 2018