Medianno
RADOVI U TIJEKU

Uskoro ulična rasvjeta u Kovačevcu

29.06.2018. 14:50 | 1171 pregleda | Vijesti

Pri kraju je završetak radova na mreži niskog napona u Kovačevcu, a zatim će se montirati tijela javne rasvjete, tako da će ovo lipičko naselje uskoro dobiti svoju prvu uličnu rasvjetu.

Piše:
Matija Kulhavi

Saznali smo to tijekom razgovora s rukovoditeljem HEP-a Lipik Eduardom Hanzlom koji nam je rekao kako se u ponedjeljak nastavljaju radovi na mreži niskog napona u Kovačevcu koji bi vrlo brzo trebali biti dovršeni, dok je direktor gradskog komunalnog poduzeća Lipkom Marijan Strganac dodao kako će lampe, odnosno tijela javne rasvjete biti postavljene odmah nakon završetka radova djelatnika HEP-a. Dosad u Kovačevcu nije bilo javne rasvjete zbog tehničkih razloga, dakle zbog postojanja stare mreže koja nije dozvoljavala takvu mogućnost. Direktor Strganac je kazao kako je izdan nalog i za postavljanje lampe u odvojku Rudničke ulice u Šeovici gdje isto tako nije postojala ulična rasvjeta.

I gradonačelnik Vinko Kasana je izrazio zadovoljstvo skorašnjim završetkom radova na mreži jer postoje predviđena sredstva za uvođenje javne rasvjete u Kovačevcu te se samo čeka završetak tih radova, istaknuvši kako Grad Lipik korak po korak ispunjava svoja obećanja kako bi poboljšao kvalitetu života svih građana.