Medianno
Zajednica Talijana „Liberta“ Ploštine

U izletištu „Mali raj“ blagoslovljena kapelica sv. Antuna Padovanskog

16.06.2018. 18:12 | 1349 pregleda | Vijesti

Izletište „Mali raj“ nedaleko naselja Ploštine danas je bilo mjesto susreta Zajednica Talijana iz Kutine, Zagreba i Banja Luke, predstavnika Talijanske unije te članova talijanske nacionalne manjine iz našeg kraja kojima su se pridružili članovi PD „Psunj“ Pakrac, a sve to u organizaciji Zajednice Talijana „Liberta“ iz Ploština.

Piše:
Hrvoje Gjulić

„Susreti zajednica u Malom raju“, kako je službeno nazvana ova manifestacija koju organizatori planiraju učiniti tradicionalnom, održana je povodom 20. godišnjice rada i djelovanja Zajednice Talijana „Dante“ iz Kutine, a skup je iskorišten i kako bi se uz misno slavlje blagoslovila kapelica svetog Antuna Padovanskog koja je sagrađena u sklopu izletišta.

Nakon blagoslova kapelice, manifestacija je nastavljena uz druženje sudionika, sportska natjecanja te degustaciju nadaleko poznatih talijanskih gastronomskih specijaliteta.

U sklopu ove manifestacije angažiran je i turistički vlakić Grada Lipika koji je od Strižićevca, preko Tornja, Batinjana, Gornje Obriježi, Velikog i Malog Banovca te Ploština vozio sve zainteresirane građane do konačnog odredišta, izletišta „Mali raj“.

Fotogalerija: „Susreti zajednica u Malom raju“ (16.06.2018.)