Medianno
GRADSKA VIJEĆNICA GRADA LIPIKA

Promocija Dujmovićeve knjige "Tko je ubio Zvonka Bušića?"

08.06.2018. 06:03 | 830 pregleda | Vijesti

Piše:
Matija Kulhavi

Promocija knjige Tihomira Dujmovića "Tko je ubio Zvonka Bušića?" održana je u četvrtak navečer u Gradskoj vijećnici Grada Lipika pred dvadesetak zainteresiranih Lipičana i Pakračana među kojima su bili i gradonačelnik Lipika Vinko Kasana, dogradonačelnik Slobodan Katunar te predsjednik Gradskog vijeća Mladen Dolić.

Na promociji je rečeno kako knjiga "Tko je ubio Zvonka Bušića?" donosi niz događanja te do sada posve nepoznatih i neobjavljenih informacija, ali i detalja vezanih uz najpoznatijeg hrvatskog političkog zatvorenika Zvonka Bušića koji je u zatvoru proveo 32 godine, a čak je napravljena i kazališna predstava prema tekstu Tihomira Dujmovića koji je objavljen i u ovoj knjizi.

Ovo je moja osma knjiga, a ujedno i prva knjiga koju prati kazališna predstava. Pregovaramo da se predstava održi na jesen u Lipiku ili u Pakracu. Poznavao sam Zvonka Bušića i nikad nitko nije ostavio takav dojam na mene kao što je to ostavio Zvonko Bušić“, rekao je autor Tihomir Dujmović.

Brojni detalji i dokumenti vezani uz otmicu zrakoplova 1976. godine, nepoznate relacije sa suđenja, te zatvorskih dana, potkrijepljene su i s brojnim do sada neobjavljenim fotografijama, tako da ova knjiga donosi čak i ekskluzivne fotografije iz zrakoplova, snimljene tijekom otmice.

Nakon promocije zainteresirani su mogli kupiti knjigu i porazgovarati s autorom.