Medianno
Dan škole u Osnovnoj školi Grigora Viteza Poljana

Proslavljen Dan škole u Poljani

07.06.2018. 15:21 | 1133 pregleda | Vijesti

Danas je u holu Osnovne škole „Grigora Viteza“ u Poljani pred brojnim uzvanicima i rodbinom učenika održana učenička priredba povodom Dana škole. Tom prigodom nagrađeni su najuspješniji učenici, a osmaši su se oprostili od svojih nastavnika.

Piše:
Hrvoje Gjulić

Dan Osnovne škole "Grigor Vitez" iz Poljane svojim su dolaskom uveličali zamjenik župana Požeško-slavonske županije Željko Jakopović, zamjenik gradonačelnika Grada Lipika Slobodan Katunar te ravnateljice prijateljskih škola iz Lipika i Pakraca, Klaudija Kovač i Sanja Delač.

Uvodno se svim okupljenima obratio ravnatelj OŠ Grigor Vitez Poljana Tibor Nagy koji je osim čestitki učenicima i zaposlenicima škole rekao i sljedeće: "Zahvaljujući sredstvima osnivača škole, Požeško-slavonske županije, kupljen je novi namještaj za učionice i urede čime je zamijenjen stari namještaj star preko 40 godina. Također su kupljena i prijenosna računala za svaku učionicu. Škola je kandidirana na projekt za energetsku obnovu vrijedan 2,4 milijuna kuna te se čeka odluka. Također bih se zahvalio Gradu Lipiku na sufinanciranju škole u prirodi, a napomenuo bih da će od sljedeće godine Grad sufinancirati radne bilježnice i dio radnih materijala."

Ravnatelj je spomenuo i problem nedostatka djece koje je svake godine sve manje. Napomenuo je da je škola prije 5 godina, kada je on postao ravnatelj, imala 160 učenika, a da kao nastavnik pamti i trenutke kada je školu u Poljani pohađalo 279 učenika. Danas OŠ Poljana broji 123 polaznika.

Zamjenik gradonačelnika Grada Lipika Slobodan Katunar čestitao je svim učenicima i djelatnicima Dan škole, a posebno polaznicima osmog razreda kojima je poželio puno uspjeha u daljnjem školovanju. Spomenuo je i izgradnju novog vrtića za kojeg se, kako kaže, nada da će uskoro krenuti u realizaciju.

Za kraj, obratio se i zamjenik župana Požeško-slavonske županije Željko Jakopović: "U županiji smo postavili visoke kriterije po pitanju školstva i trudimo se da svaka škola na našem području ima kvalitetne uvjete za rad. Svjesni smo problema s brojem učenika, da ih je svake godine sve manje, ali taj problem nije nastao preko noći pa nije realno da ga se preko noći i riješi."

Prije početka programa kojeg su učenici priredili uz pomoć svojih nastavnika, predsjednik Školskog odbora Stjepan Škvorc podijelio je nagrade najuspješnijim učenicima.

Nagrađeni učenici:
Ana Štimac, odličan uspjeh svih osam razreda
Ana Balog, odličan uspjeh svih osam razreda
Gabrijela Borovičkić, odličan uspjeh svih osam razreda
Martina Valčičak, odličan uspjeh svih osam razreda
Helena Štimac, odličan uspjeh svih osam razreda, stolni tenis 3. mjesto na županijskom natjecanju, nogomet 3. mjesto na županijskom natjecanju
Stjepan Sekulić, tehnička kultura 2. mjesto na županijskom natjecanju
Anamarija Hojo, tehnička kultura 3. mjesto na županijskom natjecanju
Manuela Štimac, tehnička kultura 2. mjesto na županijskom natjecanju i nogomet 3. mjesto na županijskom natjecanju
Ela Lončarević, tehnička kultura 2. mjesto na županijskom natjecanju, stolni tenis 3. mjesto na županijskom natjecanju
Katarina Frklić, nogomet 3. mjesto na županijskom natjecanju
Ana Milanković, nogomet 3. mjesto na županijskom natjecanju
Lara Somođvar, nogomet 3. mjesto na županijskom natjecanju
Dora Stepić, nogomet 3. mjesto na županijskom natjecanju, stolni tenis 3. mjesto za županijskom natjecanju
Mihael Balog, stolni tenis 3. mjesto na županijskom natjecanju
Romano Janković, stolni tenis 3. mjesto na županijskom natjecanju
Karlo Stanković, stolni tenis 3. mjesto na županijskom natjecanju

Po završetku programa na pozornicu su stupili osmaši koji su se od nastavnika i zaposlenika škole oprostili podijelivši im ruže, a poseban poklon dobio je njihov razrednik Ivan Kiš.

Fotogalerija: Dan škole u OŠ Grigor Vitez Poljana (07.06.2018.)