banner sezame okoliš
banner sezame okoliš
Medianno
PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA – ZAŽELI I TI BITI JEDNA OD NJIH

Pomoću 20 bicikala lakše i brže će biti na usluzi osobama starije životne dobi

15.05.2018. 16:03 | 2794 pregleda | Vijesti

U Lipiku je danas podijeljeno 20 bicikala za 20 žena koje su zaposlene u projektu „Zaželi i ti biti jedna od njih“, a pomoću kojih će im se olakšati mobilnost i obilazak krajnjih korisnika - starijih i nemoćnih osoba. 

Piše:
Matija Kulhavi

- Od početka svibnja smo zaposlili 20 žena u projektu „Zaželi i ti biti jedna od njih“, a danas smo im podijelili bicikle koji će im olakšati obavljanje svakodnevnih zadataka i obilazak korisnika čiji je popis utvrđen, rekla je Veronika Prhal, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Grada Lipika.

Podsjetimo naše čitatelje kako je riječ o dvogodišnjem projektu u vrijednosti 3.068.643,98 kuna nepovratnih sredstava, bez sufinanciranja, koji će omogućiti ženama s područja Grada Lipika unaprjeđivanje njihova radnog potencijala.

Novozaposlene žene pružit će podršku i pomoć u kući osobama starije dobi te osobama s invaliditetom, bolesnim i nemoćnim osobama, a isto tako će im se omogućiti i dodatno obrazovanje, odnosno osposobljavanje.

Osim zapošljavanja žena, ovim projektom će se pružiti pomoć u skrbi za starije osobe preko izvaninstitucionalnih oblika pomoći kako bi im se osigurala bolja kvaliteta života, odnosno razvitak različitih oblika socijalnih usluga koje pridonose uključivanju starijih osoba u život zajednice.

Partneri u projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Požega i Centar za socijalnu skrb Pakrac.