banner sezame okoliš
banner sezame okoliš
AS obrt
Osnovna škola braće Radić Pakrac

Završna konferencija projekta „Učimo, stvaramo, napredujemo“

14.05.2018. 15:01 | 898 pregleda | Vijesti

U Pakracu je danas održana završna konferencija za medije projekta Osnovne škole Braće Radić „Učimo, stvaramo, napredujemo“. Cilj tog projekta je poboljšati kvalitetu rada učitelja na razini škole te unaprijediti kompetencije i vještine u radu s potencijalno darovitim učenicima.

Piše:
Hrvoje Gjulić

Pakračkoj školi u ovom je projektu partner bila jedna škola iz Češke - Zakladni skoly Marie Curievich iz Praga, a predstavnici Osnovne škole braće Radić na čelu s ravnateljicom Sanjom Delač tijekom provedbe projekta su nekoliko dana proveli u Pragu gdje su prisustvovali nastavi u školi partneru. Poseban naglasak tijekom tog posjeta bio je način na koji se spomenuta škola odnosi prema najdarovitijim učenicima, pružajući im posebnu pozornost u nastavi. Napomenuto je da škole u Češkoj Republici imaju veću autonomnost, a škola koju su Pakračani posjetili tu je mogućnost odlučila iskoristiti na način da dio nastave najdarovitiji učenici rade odvojeno.

Na konferenciji su prisustvovali predstavnici roditelja te gradonačelnica Grada Pakraca Anamarija Blažević. Njih je najviše zanimalo postoji li mogućnost da se takav program za najdarovitije učenike primjeni u hrvatskim školama no to je, prema riječima ravnateljice, trenutno moguće samo kroz izvannastavne aktivnosti.