Medianno
Proljetna sezona 2018.

Izvještaj o radu Šahovskog kluba Pakrac-Lipik

14.05.2018. 08:50 | 499 pregleda | Vijesti

U cijelosti objavljujemo izvještaj o radu Šahovskog kluba Pakrac-Lipik tijekom proljetne sezone 2018. godine.

Piše:
Compas

Šahovski klub Pakrac-Lipik je u 2018. godini registrirao pri Hrvatskom Šahovskom Savezu 13 igrača koji su tijekom proljetne sezone odigrali 5 kola u 3. HŠL ISTOK, C skupina.  Sezona nije započela prema očekivanju jer smo zauzeli pretposljednje - 9. mjesto, i stoga Klub ima mnogo prostora za poboljšanje.  Za jesensku sezonu namjeravamo pojačati ekipu povratkom jednog bivšeg člana, majstorskog kandidata – Steve Rađenovića, s čijim dolaskom očekujemo bolje plasirano mjesto u 3. ligi. 

Na turniru u Jasenovcu povodom proslave obljetnice “Bljesak”, naš igrač, Alojz Macarol, osvojio je 2. mjesto i tako obogatio kolekciju medalja kluba.

Klub je također bio aktivan u sudjelovanju prilikom održavanja gradskih manifestacija.  Organizirali smo jedan šahovski turnir za Dan Grada Pakraca (Josipovo, 17. 03. 2018) i sudjelovali smo na natjecanju kuhanja čobanca u Jasenovcu za 23. obljetnicu operacije “Bljesak”.

U veljači 2018. godine dva člana, Milan Tomašević i Boris Risek, pohađali su tečaj i položili ispit za klupske suce.  Boris Risek je već dva puta sudio i svoju naknadu donirao matičnom klubu, s čime je Klubu uštedio 340 kuna. U prošlih mjesec dana došlo je i do jedne izmjene u Upravnom Odboru, gdje je slobodno mjesto tajnika ispunio Tomislav Frajfogel

Klub stoji povoljno s financijske strane.  Predviđena i odobrena sredstva od gradova Lipika i Pakraca djelomično su isplaćena, a jedan dio sredstava bio je upotrebljen za nadogradnju elektronskog računala. 

Članovi Kluba se pripremaju za jesensku sezonu, a ljetnu pauzu ispunit će odlazeći na memorijalne turnire.

Jedan od zahtjevnijih izazova bit će organizirati ekipni turnir povodom 20. obljetnice šahovskog kluba “Pakrac-Lipik”. 

Upravni odbor ŠK “Pakrac-Lipik”