Radio Daruvar
Češka beseda Prekopakra

Godišnja izvještajna skupština Češke besede Prekopakra

13.05.2018. 11:42 | 914 pregleda | Vijesti

Jučer je u prostoru Češkog doma u Prekopakri održana godišnja izvještajna skupština Češke besede na kojoj se raspravljalo o izvješćima za 2017. godinu te planu rada za 2019. godinu.

Piše:
Hrvoje Gjulić

Skupštinu je vodio tajnik Besede Igor Matek, a izvješće o radu za 2017. godinu pročitao je predsjednik Antun Roček. Iz izvješća se moglo čuti da je Češka beseda iz Prekopakre tijekom protekle godine imala veliki broj aktivnosti. Obilježili su 110. obljetnicu rada te su tom prigodom izdali i knjigu o radu Češke besede od osnutka do danas, organizirali su prigodan program povodom Dana češke kulture, a prigodni program organiziran je i povodom blagdana Svetog Nikole. Folklorna i mješovita pjevačka sekcija, čija izvješća o radu su podnijeli voditelji sekcija, nastupale su na raznim događanjima povodom manifestacija u organizaciji Grada Pakraca te na pozive prijateljskih Beseda iz Hrvatske. Također su nastupili na snimanju emisije "Lijepom našom" u Lipiku. U izvješću predsjednika rečeno je da je upitan daljnji rad dječje folklorne sekcije zbog malog broja djece i njihovog odaziva na probe.

Iz financijskog izvješća za 2017. godinu vidljivo je da Češka beseda Prekopakra raspolaže proračunom nešto višim od 100 tisuća kuna, najveći donatori su Savez Čeha u Republici Hrvatskoj i Grad Pakrac dok su značajna sredstva ostvarena i kroz iznajmljivanje doma. Najveći dio proračuna potrošen je za organizaciju Dana Češke kulture i proslavu 110. obljetnice rada Besede te za financiranje rada folklorne i pjevačke sekcije te putovanja na nastupe.