Medianno
Udruga antifašističkih boraca i antifašista Pakrac-Lipik

Nastavak rada na promicanju antifašističkih vrijednosti

12.05.2018. 16:05 | 778 pregleda | Vijesti

Danas je u prostoru Gradske vijećnice Grada Pakraca održana redovna izvještajna skupština Udruge antifašističkih boraca i antifašista Pakrac-Lipik. Na skupštini se raspravljalo o izvješćima za 2017. te planu za tekuću godinu.

Piše:
Compas

Predsjednica UABA-e Pakrac Lipik Mirjana Bilopavlović izvješće o radu za 2017. godinu započela je oštrom kritikom struktura državne vlasti zbog nekorektnog odnosa prema tekovinama antifašističke borbe te izostanku osude brojnih događanja usmjerenih protiv antifašizma. Istaknula je da su aktivnosti Udruge antifašističkih boraca i antifašista Pakrac-Lipik tijekom protekle godine bile uglavnom usmjerene na obilježavanje obljetnica iz II. Svjetskog rata, odlaženje na komemoracije žrtvama iz Domovinskog rata, radne akcije oko uređenja spomenika i spomen obilježja te briga oko starijeg dijela članstva. Također je istaknula odličnu suradnju s drugim UABA-ama te SAB-om kao i s Vijećem srpske nacionalne manjine.

Iz financijskog izvješća za 2017. godinu vidljivo je da Udruga antifašističkih boraca i antifašista Pakrac-Lipik raspolaže godišnjim proračunom od oko 25 tisuća kuna, a sredstva su utrošena na uređenje i održavanje spomen obilježja, radne akcije te komemoracije.

Svojim prisustvom, podršku radu UABA-e Pakrac-Lipik dali su zamjenik župana Požeško-slavonske županije Miroslav Grozdanić te zamjenik gradonačelnice Grada Pakraca iz redova srpske nacionalne manjine Nikola Ivanović koji su i sami članovi Udruge.