banner sezame okoliš
banner sezame okoliš
AS obrt
Nastavak suradnje i prijateljstva

Gradski puhački orkestar Lipik održao koncert u čast prijateljima iz Neustadta

11.05.2018. 20:23 | 1237 pregleda | Vijesti

Danas je Gradski puhački orkestar Lipik održao koncert na paviljonu Izvor u perivoju Grada Lipika u čast prijateljima iz Neustadta koji su ovaj vikend u posjetu Lipiku.

Piše:
Hrvoje Gjulić

Među gostima koji su došli iz grada s kojim Lipik njeguje prijateljske odnose bili su gradonačelnik Neustadt/Aisch Klaus Meier te Werner Wagener i Reinhard Meyer koji su jedni od zaslužnih ljudi za dobre odnose dvaju gradova. Goste je dočekao gradonačelnik Grada Lipika Vinko Kasana.

Naime, Reinhard Meyer je zaslužan za veliku donaciju instrumenata koje je Gradski puhački orkestar dobio 2013. godine. On je tada, nakon objava u njemačkom tisku, počeo s prikupljanjem polovnih instrumenata koje je obnovio i donirao lipičkom orkestru. Zbog toga, Meyer je u listopadu prošle godine dobio godišnju nagradu povodom svečane sjednice Gradskog vijeća Grada Lipika.

Pored paviljona Izvor nalazi se klupa prijateljstva gradova Lipika i Neustadta. Za donaciju te klupe zaslužan je Werner Wagener koji je također prisustvovao današnjem koncertu.