banner sezame okoliš
banner sezame okoliš
Medianno
U sklopu projekta “Gea, oprosti”

Lipičanima predstavljena knjiga “Šest milimetara - ispovijest o boli i pobjedi”

10.05.2018. 08:43 | 1210 pregleda | Vijesti

U srijedu, 9. svibnja, u dvorani Quella u Lipiku održana je promocija knjige “Šest milimetara”, autorice Josipe Pavičić Berardini.

Piše:
Hrvoje Gjulić

Promocija knjige je održana u organizaciji Palijativnog tima LiPa, u sklopu njihovog projekta “Gea, oprosti”. Dvorana Quella bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, ljudi raznih dobnih skupina htjeli su iz prve ruke čuti kako je to boriti se s opakom bolešću. Sama knjiga je ispovijest o boli i pobjedi koju je spisateljica proživljavala tijekom borbe s karcinomom dojke koji joj je dijagnosticiran u 35. godini života.

Knjiga navodi sve što bi moglo zatrebati čitateljicama u sličnim životnim okolnostima - od prehrambenih režima koje je primjenjivala do mailova koje je dobivala nakon izlaska u javnost - vodeći ih svojim putem do izlječenja kroz šest razina: 1. voljeti sebe bez obzira na sve, 2. prihvatiti sebe, druge i sve događaje, 3. odlučivanje, 4. opraštanje, 5. zahvalnost, 6. smisao.

Josipa Pavičić Berardini provela je dva desetljeća karijere u tiskanim i TV medijima te objavila tri romana prodana u rekordnim nakladama – "Sara Santini", "Glamour" i "Lopov moje mladosti". Danas je voditeljica autogenog treninga, bavi se pisanjem, humanitarnim radom i pružanjem psihološke podrške.