banner sezame okoliš
banner sezame okoliš
AS obrt
Udruga civilnih invalida i stradalnika Domovinskog rata Požeško-slavonske županije

Dinko Miovec ostaje na čelu Udruge CISDR-a

14.04.2018. 13:43 | 809 pregleda | Vijesti

Prostor Kluba HVIDRA-e Pakrac bio je mjesto održavanja 15. redovne izvještajne i izborne skupštine Udruge civilnih invalida i stradalnika Domovinskog rata Požeško-slavonske županije koja se odvila u subotu, 14. travnja. Osim članova UCISDR-a te predstavnika udruga proizašlih iz Domovinskog rata, skupštini su nazočili pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević i Mladen Dolić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Lipika.

Piše:
Hrvoje Gjulić

Udruga civilnih invalida i stradalnika Domovinskog rata Požeško-slavonske županije okuplja sve civilne stradalnike Domovinskog rata u Požeško - slavonskoj županiji, odnosno civilne invalide Domovinskog rata, bivše zatočenike srpskih logora kao i članove obitelji civilnih žrtava Domovinskog rata i „nestalih“ civila. Sjedište joj je u Pakracu jer je u istome i najveći broj stradalnika u našoj Županiji, odnosno članova. Udruga danas broji 40 članova.

Izvješće o radu za 2017. godinu

Predstavnici Udruge CISDR-a aktivno sudjeluju u svim programima obilježavanja obljetnica iz Domovinskog rata na području naše županije, te obilježavanjima svih značajnih obljetnica iz povijesti hrvatskog naroda. Također, redovito sudjeluju u radu Središnjeg odbora Zajednice udruga civilnih stradalnika Domovinskog rata, te se uredno održavaju sjednice Izvršnog odbora na kojemu se članovi tijela informiraju o svim aktivnostima nadležnih ministarstava u svezi problematike civilnih invalida i članova njihovih obitelji, te Zajednice i Udruge CISDR-a. Aktivno sudjeluju i u radu Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata gradova Pakraca i Lipika.

U skladu s planom i programom, Udruga je 16. siječnja 2017. organizirala program obilježavanja obljetnice razmjene zatočenika logora "Bučje", a 3. veljače 8 članova UCISDR-e u Staroj Gradišci sudjelovalo je u prigodnom programu obljetnice zatvaranja logora Stara Gradiška i oslobađanja preostalih zatočenika logora "Bučje".

Financijsko izvješće za 2017. godinu

Iz financijskog izvješća za 2017. godinu vidljivo je da Udruga civilnih invalida i stradalnika Domovinskog rata Požeško - slavonske županije raspolaže godišnjim proračunom od oko 38 500 kuna, a najveći donatori su Ministarstvo branitelja, Gradovi Lipik i Pakrac je Požeško-slavonska županija. Najveći dio novca potrošen je za organizaciju obilježavanja obljetnice razmjene zatočenika logora "Bučje" te sudjelovanje u radu Zajednice udruga CIDR-a Republike Hrvatske.

Izvješće Nadzornog odbora i Suda časti

U izvješću Nadzornog odbora, kojeg je podnijela predsjednica Ljiljana Vukojević, rečeno je kako je Predsjedništvo uspješno vodilo Udrugu CISDR-a tijekom izvještajnog razdoblja, a Sudu časti, kojeg čine Ivan Adžijević, Zlata Kranjčić i Drago Klaić, nisu dostavljane nikakve predstavke, pritužbe ili žalbe članova ili drugih tijela Udruge za pokretanje određenih stegovnih postupaka.

Izbori za tijela Udruge

Na skupštini je potvrđen još jedan mandat dosadašnjem predsjedniku Udruge, pa će tako Dinko Miovec i u sljedeće 4 godine obnašati dužnost predsjednika Udruge civilnih invalida i stradalnika Domovinskog rata Požeško-slavonske županije. Za dopredsjednika je izabran Zvonko Jurić, a članovi izvršnog odbora su Antun Takus (tajnik), Barica Turuk (blagajnica), Marin Đurić, Marija Sić i Rozalija Štetić. Za članove nadzornog odbora izabrani su Liljana Vukojević kao predsjednica te Milan Šmit i Mato Adžijević. Članovi časnog suda su Ivan Adžijević (predsjednik), Zlata Kranjčić i Drago Klaić.

Za delegate Udruge CISDR-a Požeško-slavonske županije za 15. redovni izvještajno - izborni Sabor Zajednice udruga Hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata Hrvatske izabrani su Ivan Adžijević, Marin Đurić, Zlata Kranjčić, Dinko Miovec, Marija Sić, Rozalija Štetić i Liljana Vukojević.

Plan rada i financijski plan za 2019. godinu

U planu za 2019. godinu vidljivo je da Udruga civilnih invalida i stradalnika Domovinskog rata Požeško-slavonske županije planira nastaviti s provođenjem uobičajenih aktivnosti koje su obavljali i do sada, a među kojima se ističe organizacija obilježavanja obljetnice razmjene zatočenika logora "Bučje". Za te aktivnosti planiraju proračun od 30 tisuća kuna.