banner sezame okoliš
banner sezame okoliš
AS obrt
Radni posjet Lipiku

Gosti iz Ivanić Grada u radnom posjetu Lipiku

17.03.2018. 15:05 | 879 pregleda | Vijesti

Predstavnici Turističke zajednice i Turističkog vijeća Ivanić Grada u subotu 17. ožujka boravili su u Lipiku gdje su se tijekom radnog posjeta upoznali s turističkim destinacijama i kulturnim znamenitostima Grada.

Piše:
Hrvoje Gjulić

Radni posjet gostiju iz Ivanić Grada počeo je obilaskom Državne ergele Lipik gdje ih je dočekao tajnik Turističke zajednice Grada Lipika Hrvoje Kovačić. Nakon ergele, krenuli su u obilazak grada turističkim vlakićem tijekom kojeg su se provozali stoljetnim perivojem Lipika.

U velikoj vijećnici Gradske uprave goste su dočekali gradonačelnik Vinko Kasana i predsjednik Gradskog vijeća Mladen Dolić. Gradonačelnik ih je tom prigodom upoznao s Lipikom i njegovom poviješću, a pričao je i o projektima koje Grad provodi i priprema te o planu za turistički razvitak Lipika u budućnosti. Poseban naglasak je bio na izgradnji "Vile dobre vode", a kroz taj projekt goste je provela stručna suradnica u Jedinstvenom upravnom odjelu Grada Lipika Daria Adžijević.

Boravak u Lipiku nastavili su posjetom Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju nakon čega su posjetili i Pakrac gdje su posjetom Muzeju vojne povijesti i gradskom muzeju Pakrac završili svoj radni posjet našem kraju.