AS obrt
Udruga za očuvanje narodnih običaja LIDO Dobrovac

Nastavak rada na očuvanju kulturne raznolikosti svoga kraja

11.03.2018. 08:29 | 631 pregleda | Vijesti

Udruga za očuvanje narodnih običaja LIDO Dobrovac u subotu, 10. ožujka 2018. godine održala je redovnu skupštinu na kojoj su podnijeli izvješće o radu za proteklu godinu u kojoj su, kako kažu, izvršili sve planirane aktivnosti.

Piše:
Hrvoje Gjulić

Maškare i maskenbal, Ivanjski krijesovi i Tradicionalno slavonsko kolinje, tri su glavne aktivnosti kojima se Dobrovčani bave tijekom godine, a osim toga Udruga je sudjelovala na raznim manifestacijama u organizaciji Grada Lipika kao što su Dan voćara gdje su sudjelovali i pripremi pekmeza te pečenju rakije, stoji u izvješću o radu Udruge LIDO za 2017. godinu.

Protekle godine je, u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Lipika,a u sklopu Tradicionalnog slavonskog kolinja, održana prva Čvarkijada na kojoj se u topljenju čvaraka natjecalo deset ekipa, a sav prihod od manifestacije doniran je DVD-u Dobrovac za nabavu vatrogasne pumpe.

Iz financijskog izvješća Udruge LIDO vidljivo je da za ovu godinu raspolažu proračunom nešto manjim od 60 tisuća kuna od čega polovinu sredstava donira Grad Lipik, a znatan dio novca dobiju od svojih aktivnosti. Što se tiče rashoda, najveći dio novca bit će potrošen na organizaciju manifestacija te nabavu opreme.

Na kraju je okupljene pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Grada Lipika Mladen Dolić koji je Udruzi LIDO čestitao na uspješnoj godini: „Za Grad Lipik je vrlo važno imati jednu takvu Udrugu kao što je LIDO te zbog toga stojimo iza vas te ćemo vas i ubuduće podržavati u radu.“