banner sezame okoliš
banner sezame okoliš
AS obrt
20. biskupijski križni put mladih Požeške biskupije

Preko 700 mladih Požeške biskupije na Križnom putu kroz Lipik

10.03.2018. 17:35 | 2080 pregleda | Vijesti

Tradicionalni križni put mladih Požeške biskupije ove je godine održan jubilarni 20. put, a na njemu danas i sutra sudjeluje preko 700 mladih iz Požeške biskupije. Na svom putu dugom oko 50 kilometara zastali su i u Dobrovcu i Lipiku.

Piše:
Hrvoje Gjulić

Program jubilarnog XX. biskupijskog križnog puta mladih Požeške biskupije pod geslom “Učinit ću vas ribarima ljudi” (Mt 4,19) počeo je danas u 8:00 sati služenjem svete mise u crkvi svetog Josipa u Lipovljanima odakle je oko 700 mladih hodočasnika krenulo na put dug 50 km koji će završiti sutra u Daruvaru. Nakon početka u Lipovljanima, te prolaska kroz Kozarice, Korita i Jagmu, hodočasnici su stigli u Dobrovac gdje su ih ispred Lovačkog doma u Dobrovcu dočekali lipički velečasni Jozo Zorić te gradonačelnik Grada Lipika Vinko Kasana. Tamo im je priređen i odmor uz okrjepu za koju su se pobrinuli lovci s područja Grada Lipika skuhavši čobanac.

Križni put se nastavlja u 18:00 sati kada će hodočasnicima biti priređena sveta misa u crkvi svetog Franje Asiškog u Lipiku nakon čega će se uputiti prema školskoj dvorani gdje će provesti noć.

Sutrašnji program kreće u 8:00h kada će se hodočasnici preko Pakraca i Badljevine uputiti prema Daruvaru gdje će večernjom svetom misom u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Daruvaru završiti njihov ovogodišnji Križni put.