Medianno
Prijave traju do 31. ožujka

Otvoren natječaj za izbor najboljeg mladog poljoprivrednika

09.03.2018. 10:33 | 453 pregleda | Vijesti

Treću godinu zaredom organizira se natječaj za izbor najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika/poljoprivrednicu kojega kojega i ove godine organizira hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu i ambasadorica projekta za Hrvatsku iz redova Europske pučke stranke (EPP) Marijana Petir.

Piše:
Hrvoje Gjulić

Na natječaj, koji traje od 1. do 31. ožujka, mogu se prijaviti mladi poljoprivrednici/ce koji su nositelji OPG-a i imaju do 40 godina života sa svojim projektima/operativnim konceptima, koji su tijekom 2017. godine ili završeni ili u provedbi.

Cilj natječaja i europske nagrade za mlade poljoprivrednike je promicati pozitivnu sliku mladih poljoprivrednika te identificirati djelatnosti koje karakteriziraju inovacija, održivost i tržišna orijentiranost, a sve kako bi mladi ostali živjeti na selu te kako bi ruralni prostor opstao. Glavna nagrada koju će dobiti pobjednik izbora je 15 tisuća kuna, a za deset najboljih mladih poljoprivrednika/ca zastupnica Petir će osigurati put u Bruxelles i posjet Europskom parlamentu.

Dodatne informacije svi zainteresirani mogu pronaći na web stranici naše europarlamentarke Marijane Petir.