AS obrt
Euroscola 2017.

Javna čestitka gradonačelnice učenicima Srednje škole Pakrac

13.02.2018. 14:12 | 1036 pregleda | Vijesti

Veliko mi je zadovoljstvo i čast uputiti ovu javnu čestitku za trud i znanje kao rezultat rada i zajedništva kojima su učenici naše Srednje škole Pakrac, postigavši treće mjesto na video natječaju EUROSCOUALA 2017. u konkurenciji s još 50-ak škola, nagrađeni putovanjem u Strasbourg i sudjelovanjem na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta.
 
Zahvalna sam kao gradonačelnica našeg Pakraca, što su naši učenici i njihove profesorice mentorice svojim video uratkom, ali i izlaganjem aktualnih tema na plenarnoj sjednici, pronijeli ime našeg Pakraca dokazujući time da i ovako mali grad živi dugu zajedničku europsku povijest te dijeli civilizacijske stečevine zajedništva, što dokazuju i naslovom svog video uratka, kao i činjenicom da su na svoje putovanje poveli i one učenike koji u natjecanju nisu sudjelovali.
 
Zajedništvo nasuprot slabosti čovjeka, društva i bilo kakve zajednice koja ne može prerasti okvire svoje ograničenosti.


Gradonačelnica Anamarija Blažević

Piše:
Compas

Podsjetimo, učenici 4a razreda pakračke gimnazije, zajedno sa mentoricom, prof. Vesnom Ančić, sudjelovali su u video-natječaju  za mlade od 16 do 18 godina pod nazivom Euroscola  2017., kojeg je organizirao Ured Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj.

Snimljeni video pakračkih gimnazijalaca kreativni je prikaz hrvatskog članstva u Europskoj uniji, a ključne riječi video-natječaja bile su: Zajedno možemo više. Usudimo se živjeti Europu. #EUzaHR #JačiZajedno #StrongerTogether.