Medianno
Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara u Požeškoj biskupiji ogranak Pakrac

Obilježili Svjetski dan bolesnika te održali godišnju skupštinu

09.02.2018. 17:46 | 1096 pregleda | Vijesti

U Općoj županijskoj bolnici Pakrac, koja je ujedno i bolnica hrvatskih veterana, danas je obilježen Svjetski dan bolesnika. Povodom toga, svetu misu u bolničkoj kapeli služio je mons. Matija Juraković, pakrački župnik, a potom su članovi HKUMST-a u PB održali godišnju skupštinu.

Piše:
Matija Kulhavi

Na samom početku skupštine, okupljene je pozdravila Melanija Huška, predsjednica Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara u Požeškoj biskupiji ogranak Pakrac, ujedno zahvalivši svim članovima na angažmanu u protekloj godini. Skupštini se obratio i duhovnik, mons. Juraković, pohvalivši rad Udruge te im se zahvalio za sve dobro što čine prema našim sugrađanima, naročito u karitativnim akcijama. Također im je poželio puno božjeg blagoslova, snage te da i dalje nastoje činiti dobro za sve one kojima je to potrebito.

U izvještaju o radu za 2017. godinu, predsjednica HKUMST-a Melanija Huška je istaknula kako su godinu započeli posvetom bolnice, a kroz korizmeno vrijeme su molile križni put u bolničkoj kapeli koju redovito održavaju. Akciju „Dobro je činiti dobro“ sustavno provode svakog prvog petka u mjesecu. Također brinu oko održavanja spomenika „Tri križa“ na Kalvariji za što se zahvaljuju i članicama iz Bolnice Lipik, koje se uvijek odazovu. Protekle godine ograda oko „Tri križa“ je postavljena prije Uskrsa i zbog toga se zahvaljuju gospodinu Turuku iz tvrtke Usluga, koji je donirao ogradu i postavio ju besplatno. Iako im je novac iz gradskog proračuna bio odobren, nisu ga povlačili jer su sredstva od donacija, članarina i milodara bili dostatni za sve potrebe. Povodom blagdana Uskrsa i Božića donirali su namirnice župnom Caritasu, a sudjelovali su na euharistijskim slavljima Požeške biskupije te u brojnim humanitarnim akcijama koje su se odvijale na ovom području.

U narednoj 2018. godini će nastaviti s dosadašnjim aktivnostima, napose karitativnim radom, a također će raditi na aktivaciji članstva te animiranju mladih.

Osim članova, skupštini su nazočili zamjenik pakračke gradonačelnice Marijan Širac te primarijus dr. Oto Kraml, predsjednik Hrvatskog katoličkog liječničkog društva (HKLD) Podružnice Pakrac, Lipik, Daruvar, koji su okupljene članove pozdravili te im čestitali na požrtvovnom radu.