Medianno
UHBOL – PTSP Pakrac-Lipik

Održali izbornu skupštinu te potpisali Povelju o zajedničkoj suradnji s HUMS-om i DMSTDR

04.02.2018. 15:56 | 1071 pregleda | Vijesti

Udruga hrvatskih branitelja oboljelih i liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja Pakrac-Lipik (UHBOL – PTSP Pakrac-Lipika) održala je u subotu, 3. veljače u vijećnici Gradskog vijeća Grada Pakraca 18. redovnu izvještajnu i izbornu skupštinu prilikom koje je održano i svečano potpisivanje Povelje o zajedničkoj suradnji UHBOL PTSP-a Pakrac-Lipik s Hrvatskom udrugom medicinskih sestara i Društvom medicinskih sestara i tehničara Domovinskog rata podružnice Pakrac-Lipik.

Piše:
Matija Kulhavi

Uz članove, jučerašnjoj su skupštini prisustvovali zamjenik gradonačelnika Grada Lipika i izaslanik požeško-slavonskog župana Slobodan Katunar, Zdravko Crnković, direktor tvrtke GEO Invest i donator, predsjednica Društva medicinskih sestara i tehničara Domovinskog rata HUMS-a Ljerka Pavković i predsjednica podružnice Pakrac Olivera Zelić, predsjednica karlovačke podružnice Društva medicinskih sestara i tehničara Domovinskog rata Đurđica Brajdić, Marina Major, v.d. ravnateljica Opće županijske bolnice Pakrac i bolnice hrvatskih veterana, predsjednik HVIDR-e Lipik Branimir Ljevaković, predsjednik Udruge branitelja Lipika 1991. Zvonimir Bišćan te Božidar Lujanac, kao predstavnik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Pakrac-Lipik.

Osim financijskog izvješća, izvještaja Nadzornog odbora i Suda časti, bilo je govora o aktivnostima Udruge, poput provođenja grupnih i pojedinačnih psiho-terapija za branitelje oboljele i liječene od PTSP-a te sudjelovanja u svim programima obilježavanja obljetnica iz Domovinskog rata i povijesti hrvatskog naroda na području PaLipika i Pakraca, Požeško-slavonske županije i čitave Republike Hrvatske, a jučerašnja je skupština imala i izborni karakter. Tako je Ivica Mateš ponovno izabran za predsjednika Udruge hrvatskih branitelja oboljelih i liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja Pakrac-Lipik, dok je za dopredsjednicu izabrana dr. Marica Topić, a umirovljeni pukovnik i jedan od ratnih zapovjednika 76. bataljuna Mijo Štimac obnašat će dužnost tajnika.

Potpisana Povelja o zajedničkoj suradnji

Na skupštini je potpisana i Povelja o zajedničkoj suradnji UHBOL PTSP-a Pakrac-Lipik s Hrvatskom udrugom medicinskih sestara i Društvom medicinskih sestara i tehničara Domovinskog rata podružnice Pakrac-Lipik, koju su potpisali Ivica Mateš, Ljerka Pavković i Olivera Zelić.