Lipik banner
Upit2
AS obrt
ZA ODRŽAVANJE JAVNIH POVRŠINA

Grad Lipik kupio novi traktor i malčer

04.08.2017. 17:19 | 2934 pregleda | Vijesti

Za još bolje i kvalitetnije održavanje javnih površina na području Grada Lipika u funkciji će biti novi traktor i malčer koje je Grad Lipik kupio uz sufinanciranje Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Piše:
Marko Barčan

Nova oprema vrijedna blizu 250 tisuća kuna stigla je danas 4. kolovoza u Lipik kad su ju odmah pogledali i isprobali gradonačelnik Lipika Vinko Kasana i direktor Lipkoma Marijan Strganac.

Strojevi i oprema su stigli u okviru dodjele sredstava kapitalne pomoći Gradu Lipiku za održavanje javnih površina kroz program odnosno aktivnost Unapređenje stanovanja i komunalnog gospodarstva. Putem jednostavne nabave traktor marke TUBER 50 i malčer ORSI ENERGY 130 došli su iz tvrtke Tehno Win iz Pisarovine, ukupna vrijednost je 247.500 kuna s PDV-om, a od tog iznosa 97.500 kn osigurao je Grad Lipik dok preostali dio od 150.000 kuna osiguralo je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja.

Ovime će se ubrzati održavanje brojnih javnih površina na području Grada Lipika, a posebno će biti od koristi za nerazvrstane ceste te održavanje jaraka i poljskih puteva i zelenih površina.