delfin3
delfin3
Medianno
Mladi – enigma za stare

5. Međunarodni volonterski kamp za mlade - uređenje zelenih površina u Lipiku

11.07.2017. 14:31 | 2209 pregleda | Vijesti

Peti Međunarodni volonterski kamp za mlade koji je jučer započeo radnom akcijom u Branešcima, nastavljen je uređenjem zelenih površina u Lipiku.

Piše:
Compas

Volonteri, kojima je smještaj osiguran u lipičkom Centru za pružanje  usluga u zajednici, danas su uređivali Trg dr. Franje Tuđmana u Lipiku, a ostatak boravka  u Lipiku će provesti na raznovrsnim radionicama i edukacijama te obilasku Lipika i vožnji vlakićem do ergele.

Nakon Lipika, četrnaestero volontera koji dolaze iz Makedonije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Njemačke, Pakraca i Zagreba, u petak će čistiti ciglu u Ploštinama.

Konferencija „Mladi - enigma za starije“ će se održati u četvrtak 13. srpnja 2017. u 10 sati u Vijećnici grada Pakraca,  u kompleksu kurije Janković, a posvećena je 20. godišnjici Centra za mirovne studije, najveće mirovne udruge u ovom dijelu Europe, iznikle u Pakracu, a održat će se u sklopu 5. Međunarodnog volonterskog radnog kampa.

Peti volonterski kamp nastavak je tradicije solidarnosti, multikulturalnosti te aktivnog pristupa građenju mira, a svake godine u sklopu kampa organizirani su susreti sa stanovnicima Zapadne Slavonije kako bi se razgovaralo kako da svima bude bolje.