delfin3
LIPIK test
Hotel Pakrac 2 (365)
ŠKRAPING 2017.

Gradonačelnik Lipika u posjetu Tkonu i Škraping utrci

06.03.2017. 10:34 | 2698 pregleda | Vijesti

Gradonačelnik Grada Lipika Vinko Kasana 4. ožujka bio je u službenom posjetu Tkonu na Pašmanu za vrijeme kojeg se održana međunarodna treking utrka Škraping 2017 koja je okupila oko 1.300 natjecatelja i više tisuća posjetitelja.

Piše:
Marko Barčan

U zajedničkom posjetu bio je i saborski zastupnik Vladimir Bilek, voditelj daruvarske ispostave Hrvatskih voda Davor Novinc te delegacija Končanice s načelnikom Zlatkom Bakunićem, vijećnikom Franjom Berečkim i ravnateljem osnovne škole Jaromirom Vrabecom, a prijem je organizirao Goran Mušćet, načelnik Općine Tkon. Među visokim uzvanicima bili su i državna tajnica za sport hrvatska skijašica Janica Kostelić te proslavljeni hrvatski alpinist Stipe Božić.

Uz prisustvovanje jedinstvenoj otočnoj utrci po oštrom kamenju, obišli su Škraping centar te izgradnju Zelene pijace, a u razmijeni iskustava glavne teme razgovora bile su popunjavanje turističkih kapaciteta u pred sezoni posebno organizacijom eventa kao što je Škraping koji kao ekstremni sport okuplja natjecatelje desetak europskih zemalja.