Grad Lipik_drugi banner
LIRA okomiti
Toplice Lipik 960x150_nsl
SRIJEDA, 18 SATI, MULTIKULTURALNI CENTAR

Interaktivna radionica na temu medijske pismenosti

28.11.2023. 09:46 | 561 pregleda | Vijesti

Piše:
Compas

U Multikulturalnom centru Lipik, 29. studenog s početkom u 18 sati, održat će se interaktivna radionica i predavanje posvećeno novomodijskoj pismenosti, namijenjeno srednjoškolskim nastavnicima i knjižničarima.

Radionica se provodi u okviru projekta usmjerenog na razvoj medijske pismenosti, pod nazivom "AkaMEDIA za srednjoškolske nastavnike i knjižničare". Predavači i voditelji su Tomislav Levak, asistent i dr.sc. Snježana Barić-Šelmić, poslijedoktorandica na Odsjeku za kulturu, medije i menadžment Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku.

„Ideja projekta je provesti interaktivna predavanja i radionice za srednjoškolske nastavnike i knjižničare, kako bi se dodatno podcrtala iznimna važnost (novo)medijske pismenosti. Sadržaj radionica multimedijalan je i interaktivan te na jedan suvremen i zanimljiv način razvija kompetencije i znanja potrebna za kritičko promišljanje i valoriziranje (novo)medijskoga sadržaja. Današnje vrijeme traži aktivnog korisnika medijskoga sadržaja (publiku) koji ne samo da isti konzumira i tumači i stvara značenja, nego ga i proizvodi. Nove generacije (tzv. digitalni urođenici) socijaliziraju se unutar novomedijskoga, digitalnoga okruženja, stoga je iznimno važno dodatno im osnažiti svjesnost i važnost tumačenja i stvaranja značenja te kritičkoga promišljanja i analiza (novo)medijskoga sadržaja. Ovaj projekt ima za cilj dodatno educirati srednjoškolske nastavnike i knjižničare u području (novo)medijske pismenosti kako bi oni ista znanja mogli dalje diseminirati prema svojim učenicima.“

Naglašavaju pritom, da su ključna ciljna skupina srednjoškolski nastavnici i knjižničari, s tim da se mogu priključiti i srednjoškolski učenici, odnosno te šira zainteresirana javnost.


Toplice Lipik_640x200_tekst