Narodne kupke vanjski
delfin3
Toplice Lipik 960x150_nsl
AKADEMSKA GODINA 2023./2024.

U Lipiku potpisani ugovori s 8 novih studenata

21.11.2023. 11:48 | 813 pregleda | Vijesti

Piše:
Matija Kulhavi

Nakon provedenog natječaja za dodjelu stipendija Grada Lipika, gradonačelnik Vinko Kasana je potpisao studentske ugovore s osam novih studenta prvih godina studija. Istovremeno, dvadesetak studenata viših i završnih godina nastavlja primati stipendije do završetka svog akademskog puta.

Ukupno 22.800,00 eura osigurano je u proračunu Grada Lipika za ovogodišnji program stipendija, s ciljem poticanja obrazovanja mladih te njihovog povratka u Lipik nakon završetka studija. Većina lipičkih studenata svoje obrazovanje stječe na sveučilištima u Zagrebu i Osijeku, dok se neki od njih školuju i u Rijeci te Varaždinu.

Ova inicijativa ima dugogodišnju tradiciju, budući da Grad Lipik već 26 godina podržava svoje studente stipendiranjem. Program stipendiranja započeo je 1997. godine i od tada kontinuirano pruža financijsku potporu mladim ljudima koji teže visokom obrazovanju.

Novi iznos stipendije od 100 €

Gordana Horvat, voditeljica odsjeka za financije, gospodarstvo i društvene djelatnosti, naglasila je da su ovogodišnja proračunska sredstva od 22.800,00 eura namijenjena poticanju razvoja lokalne zajednice kroz obrazovanje mladih. Novi iznos stipendije za sljedeću akademsku godinu iznosi 100,00 eura mjesečno.

Pozivajući studente da se obrate s bilo kakvim upitima tijekom sljedeće godine, Gradska uprava nastoji osigurati transparentnost i podršku u procesu studiranja te potaknuti daljnji razvoj mladih stručnjaka koji će svoje vještine primijeniti u lokalnom okruženju nakon završetka studija.


Toplice Lipik_640x200_tekst