Grad Lipik_drugi banner
Narodne kupke vanjski
Toplice Lipik 960x150_nsl

Fond za zaštitu okoliša objavio javni poziv za ugradnju solarnih elektrana

21.11.2023. 08:01 | 682 pregleda | Vijesti

Piše:
Compas

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je 15. studenog javni poziv za sufinanciranje fotonaponskih elektrana.

Javni poziv za poticanje ugradnje fotonaponskih elektrana u obiteljskim kućama

Svima koji su u tekućoj godini u svojim domovima instalirali fotonaponsku elektranu, ili planiraju to učiniti do kraja 2023. godine, bit će sufinancirano do 50 posto troškova investicije.

"Sredstva su dostupna za elektrane koje su ugrađene i puštene u pogon tijekom 2023. godine (od 1. siječnja), a kreću se najviše do 50% opravdanih troškova projekta, odnosno u visini od 600 eura po kW nazivne snage ugrađene fotonaponske elektrane", navode iz Fonda.

Sufinanciranje fotonaponskih elektrana na obiteljskim kućama

"Što se tiče poticaja za korištenje obnovljivih izvora energije, ovo je do sada rekordna godina. Osim ovog javnog poziva za fotonaponske elektrane, čeka nas ekspanzija ulaganja teška 120 milijuna eura za energetsku obnovu obiteljskih kuća, u okviru čega će se poticati i korištenje obnovljivih izvora energije", najavio je Luka Balen, direktor Fonda.

Uskoro će objaviti uvjete i za taj javni poziv, najavljuju iz Fonda, a što se tiče postotka sufinanciranja za ugradnju fotonaponskih elektrana, ističu da će bit isti kao i u ovom pozivu.

Sve informacije o javnom pozivu za ugradnju fotonaponskih elektrana dostupne su na mrežnim stranicama Fonda - www.fzoeu.hr.


LIRA ispod članka