LIRA okomiti
delfin3
Toplice Lipik 960x150_nsl
1991. - 2023.

Lipik u znaku sjećanja na Vukovar i Škabrnju

17.11.2023. 20:36 | 869 pregleda | Vijesti

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata, posebno na žrtvu Vukovara i Škabrnje, obilježava se kao državni praznik u Republici Hrvatskoj, a svake godine 18. studenog građani se prisjećaju tragičnih događaja od prije točno trideset i dvije godine.

Piše:
Matija Kulhavi

U organizaciji Grada Lipika, večeras je u Vukovarskoj aveniji održana molitva i paljenje lampiona u znak sjećanja na te teške dane. Predstavnici Grada Lipika na čelu s gradonačelnikom Vinkom Kasanom i predsjednikom Gradskog vijeća Slobodanom Katunarom, građani Lipika, učenici Osnovne škole Lipik, njihove učiteljice i učitelji, kao i korisnici Doma hrvatskih veterana, u miru i tišini odali su počast žrtvama, dok su to nešto ranije učinile i sve skupine mališana Dječjeg vrtića Kockica. Lampione su djeci kupili njihovi roditelji, a oni su ih posvetili stradaloj djeci Vukovara, Škabrnje i Domovinskog rata, istaknula je ravnateljica vrtića Tatjana Benković.

Može biti slika sljedećeg: 7 ljudi i spomenik

Središnji događaj bila je svečano održana sveta misa u župnoj crkvi sv. Franje Asiškog. Vlč. Roko Ivanović, u svojoj nadahnutoj propovijedi, govorio je o ljubavi prema domovini, naglašavajući važnost sjećanja na žrtve koje su doprinijele slobodi i neovisnosti Hrvatske.

FOTOGALERIJA

Ovaj emotivan događaj okupio je Lipičane kako bi zajedno izrazili poštovanje prema hrabrim žrtvama Domovinskog rata. Sjećanje na te teške trenutke i zajedničko obilježavanje ovog značajnog datuma odražavaju duboko ukorijenjenu povezanost građana Lipika s poviješću i hrvatskim identitetom.


Toplice Lipik_640x200_tekst