LIPIK test
delfin3
Medianno
PU POŽEŠKO-SLAVONSKA

Policijski službenik Goran Matijević nagrađen za unapređenje sustava podrške žrtvama i svjedocima

21.09.2023. 20:55 | 415 pregleda | Vijesti

Policijskom službeniku za prevenciju PU požeško-slavonske Goranu Matijeviću uručeno je godišnje priznanje.

Piše:
Compas

U srijedu, 20. rujna, u sklopu konferencije pod nazivom „Jučer, danas, sutra – potrebe žrtava i svjedoka“ koja se održavala u zagrebačkoj Kući Europe 20. i 21. rujna, u organizaciji Udruge za podršku žrtvama i svjedocima iz Vukovara i potporu Europske komisije i Ministarstva pravosuđa i uprave Republike Hrvatske, policijskom službeniku za prevenciju PU požeško-slavonske Goranu Matijeviću uručeno je godišnje priznanje za unapređivanje sustava podrške žrtvama i svjedocima i pružanje podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja nasilja u obitelji za 2022. godinu.

Uz policijskog službenika, priznanje je uručeno i gđi Fani Bugarin Šoljan iz Pule, zaposlenoj u centru za građanske inicijative Poreč.

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima iz Vukovara čiji je izvršni direktor Miren Špek, diplomirani pravnik, uz ured u Vukovaru djeluje kroz Nacionalni pozivni centar za žrtve kaznenih djela i prekršaja (jedini takve vrste u RH) te urede u Osijeku i Varaždinu i Savjetovalište za žrtve obiteljskog nasilja u Varaždinu. Aktivnosti udruge su pružanje podrške žrtvama i svjedocima na sudovima, pružanja podrške ranjivim skupinama u društvu, pružanje podrške žrtvama telefonskim putem (putem besplatnog telefona 116 006) volonterske aktivnosti i istraživačko-edukativni programi.

Kako je tijekom prigodnog uručenja istaknuto policijski službenik Goran Matijević svojim je radom, a posebice u 2022. kroz razne aktivnosti od direktne podrške žrtvama, zatim sudjelovanjem u brojnim aktivnostima od konferencija, skupova, seminara te stručnim i znanstvenim radom te edukacijama ranjivih skupina značajno doprinio unapređenju sustava podrške žrtvama i svjedocima kao i međuresornoj i suradnji s udrugama koje se bave problematikom žrtava i svjedoka te time značajno podigao razinu povjerenja žrtava u institucije i udruge koje se bave ovom tematikom.

Nakon primljenog priznanja policijski službenik zahvalio je navedenoj udruzi i njenim članovima te istaknuo važnost međuresorne suradnje općenito na planu prevencije kaznenih djela i prekršaja te koordinacije i suradnje na planu pružanja podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja.

Izvor: PU požeško - slavonska

Toplice Lipik_640x200_tekst
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/