LIPIK test
LIPIK test
Toplice Lipik 960x150_nsl
Udruga ukrajinsko-hrvatskog prijateljstva

Tjedan ukrajinske kulture u Lipiku: Putovanje kroz tradiciju

21.09.2023. 09:58 | 599 pregleda | Vijesti

Piše:
Matija Kulhavi

Uoči proslave Franciškova, u Dječjem vrtiću "Kockica" u Lipiku 20. rujna održano je nesvakidašnje događanje nazvano "Bajkarenje," koje je predstavilo bogatstvo ukrajinske kulture kroz priče i bajke. Ova pričaonica provedena je u suradnji s Udrugom ukrajinsko-hrvatskoga prijateljstva, a predstavila ju je predsjednica ove Udruge, Irina Matijević.

Učenje kroz priče: Ukrajinske bajke

Mališani iz Lipika i okolnih područja imali su priliku uživati u priči "Kryvvenjka kačećka," ukrajinskoj narodnoj priči koja nosi duboke poruke o vrijednostima kao što su poštovanje dobra učinjenog drugima, uzvraćanje dobrim za dobro, te suradnja i pomoć onima u potrebi. Kroz bajku, djeca su imala priliku naučiti važne životne lekcije o međusobnom razumijevanju i solidarnosti.

Opis nije dostupan.

Udruga ukrajinsko-hrvatskog prijateljstva: Deset godina promicanja kulture i humanitarne pomoći

Udruga ukrajinsko-hrvatskog prijateljstva osnovana je 2013. godine i već deset godina neprestano radi na promicanju, razvoju i unapređenju odnosa između Ukrajine i Hrvatske, potičući prijateljstvo i suradnju između ova dva naroda. Kroz godine svog djelovanja, Udruga je organizirala brojne izložbe, koncerte, radionice i promocije, no njezin najveći ponos je humanitarni rad i pomoć koju pruža Ukrajini i njezinom narodu, posebice tijekom teških ratnih razdoblja.

Ove godine, Udruga je odlučila predstaviti bogatu kulturnu baštinu i gastronomske delicije Ukrajine tijekom Tjedna ukrajinske kulture u Lipiku i okolici. Pozivaju sugrađane da se pridruže raznim manifestacijama koje su pripremili:

  • 22. rujna 2023. u 16:00 sati: Kulinarska radionica ukrajinskih specijaliteta u Restoranu Toplica Lipik.

  • 23. rujna 2023. od 14:00 do 16:00 sati: Svečano obilježavanje dana Ivana Franka i deset godina od osnivanja UUHP s polaganjem cvijeća kod spomenika Ivanu Franku u parku te nastavkom kulturnog programa u Dvorani Quella Toplica Lipik. U sklopu kulturnog programa održate će se i koncert s početkom u 14:30 sati. Također će biti dodijeljena priznanja za doprinos u radu Udruge.

  • 24. rujna 2023. u 16:00 sati: Dan kulture nacionalnih manjina s mimohodom, kulturnim programom i gastro ponudom.

 


LIRA ispod članka
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/