Grad Lipik_drugi banner
Grad Lipik_drugi banner
Toplice Lipik 960x150_nsl
TERME LIPIK

Poziv za sudjelovanjem na Edukaciji za interpretatora kulturne baštine

14.03.2023. 13:00 | 455 pregleda | Vijesti

Piše:
Compas

Edukacija za interpretatora kulturne baštine u organizaciji Europskog udruženja za interpretaciju baštine Interpret Europe održava se diljem Europe s ciljem usavršavanja vodiča interpretatora koji imaju iskustva u vođenju posjetitelja muzeja, parkova prirode i turističkih lokacija. U okviru te edukacije, a u sklopu projekta Terme Lipik, Grad Lipik organizira tečaj za vodiče interpretatore namijenjen svima koji žele nadograditi svoje vještine predstavljanja kulturne i prirodne baštine metodama i tehnikama interpretacijskog vođenja.

Edukacija se sastoji od 40 sati nastave, a certificiranje se sastoji od pohađanja tečaja, pisanja ispita, razvoja interpretacijskog govora i evaluacije. Prvi dio ispita održat će se tijekom same edukacije, dok će drugi dio polaznici morati pripremiti samostalno prema zadanim uputama u određenom roku.

Edukacija za interpretatora kulturne baštine održat će se od 22. do 26. svibnja ove godine, a broj upisnih mjesta je predviđen za 5 osoba. Kandidati su prilikom prijave obvezni dostaviti popunjen i potpisan prijavni obrazac. Prijave će se prihvaćati do 23. ožujka 2023. godine, a kandidati koji podnesu potpune i pravodobne prijave i koji ispunjavaju formalne uvjete bit će obaviješteni pisanim putem o održavanju obavijesnog razgovora.

Trošak edukacije bit će financiran iz aktivnosti projekta Terme Lipik. Polaznici koji uspješno polože završni ispit dobit će europski certifikat o završenoj edukaciji, a ispit mora biti položen do 30. lipnja 2023. godine. Polaznici su dužni potpisati Izjavu o obveznom završetku edukacije i uspješnom polaganju završnog ispita.

Prijave će pregledati Povjerenstvo imenovano od strane gradonačelnika Grada Lipika, a odabrani polaznici bit će objavljeni na službenim stranicama Grada Lipika i projekta Terme Lipik u roku od 5 radnih dana od zatvaranja poziva. Nepotpune prijave i prijave izvan roka prijave neće se uzimati u obzir.

Edukacija za interpretatora kulturne baštine prilika je za sve koji žele unaprijediti svoje znanje o interpretacijskom vođenju i predstavljanju kulturne i prirodne baštine.

Više informacija možete saznati na službenoj web stranici Grada Lipika (OVDJE).


LIRA ispod članka
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/