TOPLICE LIPIK _vanjski
delfin3
LIRA vodoravni
SKUPŠTINA DVD Brekinska

Vatrogasci pokazuju hrabrost i predanost u najtežim situacijama

12.03.2023. 10:29 | 543 pregleda | Vijesti

Godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Brekinska održana je u subotu, 11. ožujka, u obnovljenom Društvenom domu. Skupštinu je vodio predsjednik DVD-a Ivica Sarka, a osim članova, događaju je nazočio i gradonačelnik Lipika Vinko Kasana te zapovjednik i tajnik Vatrogasne zajednice Pakrac - Lipik Tomislav Stokić, odnosno Zlatko Zerdin. Bili su tu i predstavnici ostalih dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja VZ Pakraca i Lipika, ali i članovi prijateljskih DVD-ova iz Janja Lipe, Šibovca i Zakorenja.

Piše:
Matija Kulhavi

U izvješću o radu za prošlu godinu, tajnik DVD-a Brekinska Darijo Nagy je istaknuo kako je Društvo imalo samo jednu intervenciju gašenja požara i to u susjednom Kapetanovom Polju. Također su sudjelovali u združenim vatrogasnim vježbama u Omanovcu i Brezinama, a za vrijeme požarne sezone, provodili su pasivna dežurstva. Nažalost, kao i većina društava suočeni su s odlaskom članova, pogotovo mladih. Sveukupno imaju 28 članova, od čega je 10 operativnih, 5 pričuvnih i 13 pomoćnih članova. Što se tiče voznog parka, posjeduju traktor IMT 558, cisternu sa spremnikom od 3000 litara te kombi marke Volkswagen.

U pogledu financija, blagajnik Stjepan Toth je istaknuo kako su prošlogodišnji prihodi iznosili 45.077,03 HRK, dok su rashodi bili 13.095,97 HRK.

DVD Brekinska jedna je od ključnih organizacija u održavanju sigurnosti na ovom području te je u programu rada za budući period istaknuto da će i dalje marljivo raditi na održavanju opreme i usavršavanju svojih vještina kako bi mogli odgovoriti na bilo kakvu situaciju u službi zaštite života i imovine lokalne zajednice. Ovom je prigodom Vlado Maleković jednoglasno izabran na dužnost zapovjednika DVD-a Brekinska.

Nakon podnošenja i izglasavanja izvješća, okupljenima se obratio zapovjednik VZ Pakraca i Lipika Tomislav Stokić, izrazivši im podršku u daljnjem radu, a pohvale su stigle i od tajnika Vatrogasne zajednice Zlatka Zerdina.

Prepoznata važnost lokalnog vatrogastva

Gradonačelnik Lipika, Vinko Kasana, pohvalio je vatrogasce DVD-a Brekinska te istaknuo da se na njih uvijek može računati. Osim toga, gradonačelnik je naglasio kako su vatrogasci na ovom području relativno dobro opremljeni, s kvalitetnim spremištima za opremu.

Grad Lipik je prepoznao važnost vatrogastva te je omogućen besplatni dječji vrtić za djecu svih operativnih vatrogasaca, što je na godišnjoj razini pristojan iznos. Također, svi operativni vatrogasci koji žive na području Grada Lipika oslobođeni su komunalne naknade.

Opis nije dostupan.

Gradonačelnik Lipika Vinko Kasana / Compas.hr

Ova pohvala lokalnom vatrogastvu značajna je jer vatrogasci često izlažu svoje živote kako bi spasili druge, a njihova pripravnost i oprema su ključni za uspješno obavljanje njihovih zadataka. Stoga je važno imati članove vatrogasnih postrojbi koji su spremni i uvježbani te kvalitetno  opremljeni kako bi mogli učinkovito odgovoriti u slučaju opasnosti.

Pohvala Udruzi žena Brekinska

Na području Brekinske djeluje i Udruga žena čije su članice neizostavan dio svih značajnih događanja na tom području. Na jučerašnjoj skupštini, naglašeno je da vrijedne članice ove udruge marljivo rade te pružaju podršku u svakoj prilici. Udruga žena aktivno sudjeluje u zajednici kroz razne inicijative koje doprinose razvoju i boljitku. Njihov je rad dragocjen i neizmjerno važan, a njihova predanost primjer je drugima da se uključe i doprinesu pozitivnim promjenama u svom okruženju.

Opis nije dostupan.

Članice Udruge žena Brekinska s lipičkim gradonačelnikom / Compas.hr

LIRA ispod članka
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/