LIPIK test
LIPIK test
Radio Daruvar 2
GODIŠNJA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA

MK IOHANNITES: Obilježili desetu godišnjicu djelovanja

22.01.2023. 11:29 | 1385 pregleda | Vijesti

U prostorijama Moto kluba Iohannites 21. siječnja održana je godišnja skupština istoimenog kluba na kojoj je ujedno obilježena deseta obljetnica njihova postojanja i djelovanja. Ovom su prigodom bajkeri podnijeli prošlogodišnji izvještaj te iznijeli planove za 2023. godinu, a uručene su i prikladne zahvalnice.

Piše:
Matija Kulhavi

Prije deset godina upoznali smo se s gradonačelnikom Lipika Vinkom Kasanom. U to smo vrijeme dobili ove prostorije koje i danas koristimo, samo što su tad bile u pomalo derutnom stanju. Zahvaljujući suradnji s Gradom Lipikom, danas je ovaj objekt, u kojem se naše klupske prostorije i nalaze, uređen te se nalazi u zavidnom položaju naspram brojnih takvih objekata u okolici. Naime, prije nešto više od dvije godine smo ušli u projekt „BUZ - Bajkeri u zajednici“ i obnovili smo kompletno infrastrukturu ovog doma. Uređeni su sanitarni čvorovi, kuhinja, sala za druženje, dakle sve u potpunosti, pri čemu moramo zahvaliti i našoj članici Katarini Glazer, ujedno i zaposlenici Lipičke razvojne i turističke agencije LIRA d.o.o. koja je ovaj projekt uspješno vodila.“, rekao je na samom početku Mario Miroslavić, predsjednik MK Iohannites.

Izvrsna suradnja Grada Lipika i MK Iohannites

Članovima se obratio i lipički gradonačelnik Vinko Kasana čestitavši našim bajkerima ovaj hvalevrijedni jubilej. On je zahvalio upravi i članstvu kluba što su se prihvatili gore spomenutog projekta - „BUZ - Bajkeri u zajednici“, prisjetivši se brojnih prijašnjih primjera izvrsne suradnje Grada Lipika i MK Iohannites, kao i njihovog humanitarnog rada te tradicionalnog sudjelovanja u gradskim manifestacijama. Gradonačelnik je iskazao volju i želju za daljnjom suradnjom istaknuvši kako je Grad Lipik uvijek otvoren za zajednički rad s ovako vrijednim udrugama poput MK Iohannites.

 

Zahvalnica je uručena i gradonačelniku Lipika Vinku Kasani / Compas.hr

U nastavku skupštine predsjednik Miroslavić je istaknuo kako su ispunjeni svi oni ciljevi koje su si zadali u prethodnoj godini. Tako su, između ostalog kupili stol za biljar kojeg su smjestili u salu za druženje, a nabavili su i pečenjaru koja se nalazi na vanjskom dijelu terase.

Humanitarni karakter udruge

Sudjelovali su i u edukaciji prve pomoći kod NK Daruvar, a potom su sudjelovali i u obilježavanju VRO „Bljesak“ te su nazočili otvorenju spomenika poginulim Tigrovima u Donjem Čagliću. Osim tradicionalnih vožnji sa srodnim klubovima, jedan su dan vozili i do Novog Vinodolskog, a u rujnu su organizirali i Moto party za članove i prijatelje kluba. Zbog lošeg vremena izostao je defile po ulicama Lipika kojeg tradicionalno održavaju povodom Dana Grada, ali nadaju se kako će već ove godine to biti nadoknađeno. Uz sve navedeno lipički su bajkeri sudjelovali i u Moto karavani od Prevlake do Vukovara, a krajem prosinca ove godine namjeravaju dovesti i Motomrazove. I prošle godine bajkeri su djelovali humanitarno, jednoj su osobi s invaliditetom donirali sredstva za izgradnju dizala, a s ovim aktivnostima planiraju nastaviti i tijekom ove godine.

U prošloj godini obišli su 54 moto susreta

Članovi MK Iohannites u 2022. godini obišli su 54 moto susreta, a najviše ih je obišao Marijan Mlinarić, dok je najveći broj kilometara prevalio Marko Pavlenić, dečki koji su time dali obol za prepoznavanje moto kluba, Grada Lipika i svega onoga što se čini za lokalnu zajednicu.

U prošloj je godini bilo odlazaka članova, ali i dolazaka nekih novih. Tako trenutno imaju 21 punopravnog člana i 4 podupiruća, odnosno 14 muških i 11 ženskih članova.

Uz sve redovne aktivnosti, u 2023. godini namjeravaju kupiti jedan šator, koji će im dobro doći za održavanje moto druženja i sličnih aktivnosti, a prethodno će biti potrebno betonirati pripadajuću podlogu za šator veličine 15 x 6 metara.

Na kraju skupštine podijeljene su zahvalnice osnivačicama i osnivačima kluba.


LIRA ispod članka
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/