LIPIK test
delfin3
Medianno
Lipički sv. Nikola po svemu je jedinstven

Mali Lipičani sa Svetim Nikolom ukrasili gradsku božićnu jelku

07.12.2022. 08:19 | 850 pregleda | Vijesti

U organizaciji Turističke zajednice Grada Lipika, turističke agencije Lira Travel, Grada Lipika i DVD-a Lipik, 6. prosinca je održano tradicionalno ukrašavanje gradske božićne jelke koju su okitili najmlađi stanovnici našeg grada uz pomoće Svetog Nikole i njegovog nestašnog, brzopletog i radoznalog pratioca krampusa. Božićnu jelku je darovala obitelj Marinić iz Lipika, a ona će razveseliti podjednako i one najmlađe, ali i one starije.

Piše:
Matija Kulhavi

Veselje i osmjesi na licima malih Lipičana ispunili su prostor ispred lipičke Gradske tržnice na kojem će se tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana nalaziti velika božićna jelka koju su božićnim ukrasima okitili upravo naši najmlađi sugrađani.

Dok je u pozadini svirala prigodna glazba s adventskim pjesmama, krenulo se na ukrašavanje božićne jelke. U kićenju su se pridružili i poneki roditelji, bake i djedovi, odgojiteljice i učiteljice, ali i vrijedni pripadnici DVD-a Lipik koji svake godine pomažu djeci. Ukrašavanju se pridružio i sam Sveti Nikola, a pomogao mu je i lipički gradonačelnik Vinko Kasana te direktor Turističke zajednice Hrvoje Kovačić. Bila su tu i dječica iz lipičkog Centra za pružanje usluga u zajednici s odgajateljicama. Oni su također izradili prigodne ukrase i doprinijeli ukrašavanju. Za čitavo to vrijeme ukrašavanja, nestašni je Krampus zabavljao dječicu, a ona su ga pri tome povlačila za uši i rep.

FOTO: Ukrašavanje gradske božićne jelke u Lipiku

Nakon uspješno obavljenog posla svi su se mogli okrijepiti toplim napitkom, ali i prošetati ulicama Lipika koje su ukrašene u blagdansko ruho.

Lipički Sveti Nikola po svemu je jedinstven

Inače, prije ukrašavanja božićne jelke, u lipičkoj župnoj crkvi svetog Franje Asiškog upriličena je priredba učenika lipičke osnovne škole, a potom i podjela poklona koje je dobroj dječici dijelio Sveti Nikola. Bio je to vrhunac trodnevnog obilaska i darivanja lipičkih mališana. Svi su se složili kako je neumorni Sveti Nikola po svemu jedinstven. Naime, nakon što je u nedjelju krenuo darivati dječicu u Marinom Selu, Antunovcu, Poljani, Gaju, Brekinskoj, Brezinama i Kukunjevcu, već idući dan neumorno je krenuo dalje. Naravno, u svemu mu je pomagao i nestašni Krampus, a bio je tu i poneki vilenjak da pripomogne ako zatreba.

FOTO: Sveti Nikola obišao Marino Selo, Antunovac, Poljanu, Gaj, Brekinsku, Brezine i Kukunjevac

Tako je naš dobri Sveti Nikola u ponedjeljak nastavio dijeliti poklone u Klisi, Dobrovcu, Filipovcu, Donjem Čagliću, Šeovici i Japagi. Upravo je u Japagi stigao pogledati i kraj napete utakmice u kojoj je hrvatska reprezentacija u konačnici trijumfirala nad Japanom. Vidjevši to, Nikola je bezbrižno mogao otići na počinak i pripremiti se za već spomenuti treći dan darivanja tijekom kojeg je obišao mališane u vrtićima u Poljani i Lipiku, ali i školarce. Razveselio je i građane mašući im tijekom vožnje fijakerom Državne ergele Lipik.

FOTO: Sveti Nikola obišao Klisu, Dobrovac, Donji Čaglić, Šeovicu i Japagu

Kao što smo i rekli, sve je kulminiralo podjelom poklona u lipičkoj župnoj crkvi te ukrašavanjem božićne jelke s dječicom i njihovim roditeljima. Poslije obavljena posla, Sveti Nikola je obećao da će i sljedeće godine obići sva lipička naselja i donijeti poklon svakom djetetu s područja Lipika, baš onako kako je to radio i svih dosadašnjih godina.

FOTO: Sveti Nikola darivao dječicu u župnoj crkvi u Lipiku


Toplice Lipik_640x200_tekst
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/