Grad Lipik_drugi banner
LIRA okomiti
LIRA vodoravni
U čast višegodišnjeg prijateljstva ZT Lipik i ZT Lovran

Svečano otvorena likovna izložba zajednice Talijana iz Lovrana

20.11.2022. 10:37 | 1112 pregleda | Vijesti

U organizaciji Zajednice Talijana Lipika u lipičkom Multikulturalnom centru u subotu, 19. studenog svečano je otvorena likovna izložba Zajednice Talijana Lovrana i njihovih članova Valtera Tripara i Jerka Gudca.

Piše:
Matija Kulhavi

Bila je ovo prigoda i za kratku retrospektivu višegodišnjeg prijateljstva između talijanskih zajednica Lipika i Lovrana, a koju je prisutnima u svojem obraćanju prezentirala Lionella Brisinello, predsjednica Zajednice Talijana Lipika. Tako je naglašeno kako su prijateljska druženja započela tijekom odigravanja boćarskih susreta, a nastavljena su kroz uzajamne posjete tijekom posljednjih godina.

Ovom je prigodom istaknuta i velika uloga ranijeg predsjednika Zajednice Talijana Lovrana Fausta Abrama, za čijeg je mandata i započelo prijateljstvo ove dvije talijanske zajednice te se nastavilo i u vrijeme mandata njegova nasljednika, aktualnog predsjednika Igora Prodana.

Tijekom svečanosti o svojim likovnim i fotografskim radovima govorili su Valter Tripar i Jerko Gudac, dok je pjesnikinja Marina Česan, inače članica Zajednice Talijana Lovran pročitala stihove nove pjesme nazvane „Lipik i prijatelji“, koju je posvetila prijateljstvu ovih dviju zajednica. Inače, ovo nije prva pjesma koju je gospođa Česan posvetila Lipičanima i Lipiku.

Naime, prigodom otvorenja izložbe „Lipik – kontinentalna Opatija“, koja je 3. svibnja 2018. godine otvorena u Umjetničkom paviljonu „Juraj Šporer“ u Opatiji, Marina Česan je također predstavila stihove pjesme „Judi iz Lipika“, koju je posvetila našem gradu.

FOTOGALERIJA


LIRA ispod članka
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/