LIRA okomiti
Narodne kupke vanjski
Toplice Lipik 960x150_nsl
15. KARAVANA PREVLAKA - VUKOVAR

Moto karavana „Zajedno u ratu, zajedno u miru“ prošla i kroz Lipik

16.11.2022. 16:06 | 1332 pregleda | Vijesti

Povodom obilježavanja trideset i prve godišnjice Sjećanja na žrtvu Vukovara, Moto Klub „Korčula“ u suradnji s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata i moto klubovima iz čitave Hrvatske, organizira tradicionalnu vožnju motorima od Prevlake do Vukovara.

Petnaesta po redu karavana pod sloganom „Zajedno u ratu, zajedno u miru“ krenula je u nedjelju, 13. studenog iz Smokvice, a završit će u petak 18. studenog u Vukovaru. Stotinjak motorista se ukrcalo na trajekt kako bi s kopna nastavili svoju petodnevnu etapu, a na putu od Prevlake do Vukovara svaki dan im se priključuju novi motoristi. Putem odaju počast poginulim braniteljima paljenjem svijeća na brojnim usputnim spomen-obilježjima.

Piše:
Matija Kulhavi

Premda ih je danas pratilo loše vrijeme, zbog čega su do Lipika došli sa skoro dva sata zakašnjenja, karavana nezaustavljivo napreduje. Sudionike ovogodišnje karavane i njezinog predvodnika i idejnog začetnika Đanija Radovanovića, predsjednika Moto Kluba „Korčula“, u Lipiku su dočekali članovi lipičkog Moto kluba Iohannites i gospođa Gordana Horvat, predstavnica Grada Lipika. Nakon toga su na Trgu Hrvatskih branitelja Lipika položili vijenac i zapalili svijeće na spomen-obilježju poginulim braniteljima. U Lipiku im se priključilo i desetak članova MK Iohannites koji će nastaviti put prema Vukovaru.

Nakon kratkog predaha moto karavana je krenula prema Novskoj, Novoj Gradiški i Požegi gdje će prenoćiti i odmoriti od dugotrajne vožnje po kiši. Prije Lipika, karavana je bila u Pakracu, Daruvaru, Garešnici i Kutini.

Sutradan nastavljaju put prema Slavonskom Brodu za Našice, Đakovo, Vinkovce, Osijek i Tenju u kojoj je sljedeće prenoćište te u petak ujutro polaze za Vukovar gdje će se priključiti „Koloni sjećanja“ koja će se održati u sklopu obilježavanja trideset i prve obljetnice „Sjećanja na žrtvu Vukovara“.

Sretan im i siguran put!

FOTOGALERIJA


Toplice Lipik_640x200_tekst