Grad Lipik_drugi banner
LIRA okomiti
LIRA vodoravni

Organizacije civilnog društva kao ključni akteri u standardizaciji sustava za podršku žrtvama i svjedocima kaznenih djela

29.07.2022. 08:55 | 1019 pregleda | Vijesti

Piše:
Compas

U četvrtak, 28. srpnja policijski službenici Policijske uprave požeško-slavonske i Policijske postaje Pakrac, sudjelovali su u aktivnostima  OCD DELFIN iz Pakraca u sklopu projekta "Organizacije civilnog društva kao ključni akteri u standardizaciji sustava za podršku žrtvama i svjedocima kaznenih djela" koji provode Ženska soba - Centar za seksualna prava, u partnerstvu s Udrugom za podršku žrtvama i svjedocima, Hrvatskim pravnim centrom i partnerskim organizacijama s Islanda.

U okviru ove aktivnosti održana je javna tribina na gradskoj tržnici u Pakracu u cilju  informiranja javnosti o sustavu podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja u Republici Hrvatskoj, odnosno o radu Mreže podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela, kao i drugih programa i projekata OCD DELFIN.

U prostorijama OCD DELFIN održana je projekcija dokumentarnog filma „MIRIS KRUVA“, koji su priredile članice udruge Domine Split, a koji prikazuje i govori o ženama povratnicama i ženskom aktivizmu u zajednici.

Policijski službenici su uz suradnju sa članicama OCD DELFIN i volonterima, nazočne građane upoznali sa tekućim programima i kampanjama vezanim za sigurnost u zajednici, a posebno je prezentirana kampanja Postani policajac/policajka  u vezi koje su zainteresiranim građanima uručeni promidžbeni letci uz davanje  informacije o uvjetima natječaja.

Uz zamjenika županice Požeško-slavonske županije Nikolu Ivanovića i zamjenicu gradonačelnice Grada Pakarca Mirsadu Popović Damjanović, aktivnostima je prisustvovalo oko 200 građana, kao i  predstavnici lokalnih medija.

Izvor: PU požeško-slavonska


Toplice Lipik_640x200_tekst
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/