LIRA okomiti
LIPIK test
Radio Daruvar 2
UDRUGA LATICA

Održana početna konferencija projekta IMPETU – Centra za podršku razvoja civilnog društva

17.05.2022. 09:25 | 761 pregleda | Vijesti

Piše:
Martina Tepurić

Tijekom jučerašnjeg je dana, u prostorijama Centra za podršku razvoja civilnog društva Pakrac održana početna konferencija projekta IMPETU – Centar za podršku razvoja civilnog društva Pakrac.

Cilj projekta, kako smo doznali od voditelja projekta Grgura Špančića je doprinijeti razvoju civilnog društva kroz jačanje kapaciteta za provedbu aktivnosti na lokalnoj razini kroz neposredan rad na područjima zapošljavanja, obrazovanja te socijalnog uključivanja kroz dobra upravljanja te unaprjeđivanja kapaciteta za poslovanje u kriznim situacijama.  

Željeni cilj će se postići kroz organiziranje i provođenje radionica za povećanje vještina predstavnika udruga Grada Pakraca, radionica za snalaženje u kriznim situacijama te radionicama kojima bi se proširilo znanje te stekli novi uvidi u tematiku upravljanja projekata u organizacijama civilnih društava. Ključno je za napomenuti kako će unutar projekta biti organiziran i velik broj edukacija i osposobljavanja u kojima će moći sudjelovati svi predstavnici udruga i civilnih društava s područja gradova Pakraca i Lipika. Ključne aktivnosti projekta koje će se provoditi su: radionica management volontera te upravljanje volonterima u kriznim situacijama kojoj će biti cilj upoznavanje lokalnih udruga i njihovih volontera, društveno poduzetništvo koje će raditi na jačanju marketinških sposobnosti kroz povećanje poduzetničkog duha te kvalitetnijim upravljanjem vještina i financija,  psihološko savjetovanje koje je prijeko potrebno za članove pojedinih udruga, osnova pristupa osoba s invaliditetom koje su namijenjene svim osobama koje na dnevnoj bazi rade s njima kako bi se poboljšala komunikacija te lakše iskomunicirale potrebe navedenih, priprema on-line priručnika „Invaliditet i ja“, upravljanje projektima u organizaciji civilnog društva, razvoj informatičke pismenosti te promidžba i vidljivost.

Projekt, vrijednosti približnih 356 tisuća kuna financiran je iz Europskog socijalnog fonda koji snosi 85 posto troškova te državnog proračuna Republike Hrvatske koji pokriva ostatak financijskog tereta od 15 posto, provodi se u partnerstvu s Društvom multiple sklelorze Požeško-slavonske županije i Gradom Pakracem. Nadalje, projekt će se provoditi 12 mjeseci počevši od 21.3., a korisnici bespovratnih sredstava su članovi Udruge roditelja djece i osoba s posebnim potrebama gradova Pakraca i Lipika „Latica“.

Nakon samog detaljnog predstavljanja projekta svim prisutnim se obratila i Radmila Relić Zerdin, predsjednica Udruge roditelja djece i osoba s posebnim potrebama gradova Pakraca i Lipika „Latica“ istaknuvši kako će upravo ovaj projekt omogućiti članovima udruge unaprjeđenje kvalitete života kroz osposobljavanje i educiranje stručnog kadra te povećanje kapaciteta udruge. S novim stečenim znanjem te razmjenom znanja i iskustava moći će se uključiti u još mnogo projekata te samim time osigurati svojim štićenicima sve potrebno za održavanje životnog standarda te inkluziju putem uključivanja u društvenu zajednicu.  

Aktivnosti projekta će se održavati u prostorijama Centra za mlade Libero koji je svojim prostornim kapacitetima te raznoraznom opremom i više nego dovoljan istaknuo je na kraju, u ime Grada Pakraca Denis Relota, voditelj centra.

 


LIRA ispod članka