LIRA okomiti
Delfin 2022
Medianno

Josip Bilić, učenik SŠ Pakrac osvojio 1. mjesto na državnom natjecanju u fizioterapeutskoj skrbi

16.05.2022. 07:03 | 572 pregleda | Vijesti

Piše:
Compas

Josip Bilić, učenik 4. razreda fizioterapeutskih tehničara Srednje škole Pakrac, osvojio je 1. mjesto na državnom natjecanju strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2022., u disciplini fizioterapeutska skrb, pod mentorstvom prof. Marine Grčević, magistre fizioterapije. Natjecanje je održano u Zagrebu od 10. do 12. svibnja na Zagrebačkom velesajmu.

- Da bi se uopće plasirao na državno natjecanje, Josip je morao proći i međužupanijsko izlučno natjecanje fizioterapeutskih tehničara, koje je ove godine održano u Pregradi 24. ožujka i na kojem je također osvojio 1. mjesto, doznajemo od prof. Grčević.

Na državnom natjecanju Josip se natjecao protiv najboljih učenika iz Zagreba, Rijeke, Šibenika, Varaždina, Vinkovaca i Pregrade.

Učenici su morali pokazati vještine iz raznih područja fizioterapije, od edukacije pacijenata o bolesti, do primjene raznih mjernih postupaka, kao što je mjerenje snage mišića i mjerenje opsega pokreta u zglobovima. Učenici su također morali provesti zadane vježbe u sklopu kineziterapije te primijeniti elektroterapijski postupak u sklopu fizikalne terapije.

U svemu ovome, Josip se odlično snašao, oduševio prosudbeno povjerenstvo svojim izvrsnim komunikacijskim vještinama te znanjem stečenim kroz svoje srednjoškolsko obrazovanje i dugotrajnim i napornim radom i pripremama s mentoricom, te je uvjerljivo osvojio 1. mjesto.

Ovo je prvi put da je neki učenik fizioterapeut iz SŠ Pakrac osvojio 1. mjesto na državnom natjecanju iz fizioterapeutske skrbi, a ovim izvrsnim uspjehom Josip je osigurao direktan upis na studij fizioterapije na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu.

 


LIRA ispod članka