LIPIK test
LIRA okomiti
Medianno
Nekoć stanovnica Lipika i pakračka gimnazijalka

Doc. dr. sc. Ines Kovačić domaćoj publici predstavila sveučilišni priručnik "Raznolikost živog svijeta"

07.05.2022. 23:18 | 478 pregleda | Vijesti

U pakračkoj knjižnici 6. svibnja je održano predstavljanje knjige „Raznolikost živog svijeta“, priručnika za studente ranog i predškolskog odgoja, studente učiteljskih fakulteta, odgojitelje i učitelje.

U prvom dijelu knjigu opisane su osobine žive prirode, prikazane su organizacijske razine živog svijeta i objašnjen je pojam bioraznolikosti. Nakon toga slijedi prikaz vrsta. Vrste su raspodijeljene unutar šest tematskih cjelina: Živi svijet travnjaka, Živi svijet u vrtu i voćnjaku, Živi svijet u šumi, Živi svijet kopnenih voda, Živi svijet u moru i uz more i Živi svijet u čovjeku.

Piše:
Matija Kulhavi

Riječ je o knjizi objavljenoj u Puli 2020. godine, u izdanju Sveučilišta Jurja Dobrile i Fakulteta odgojno-obrazovnih znanosti u Puli. Autorice i urednice su mag. oecol. et prot. nat. Ana Babić, doc. dr. sc. Ines Kovačić i doc.dr.sc. Nataša Dolenc Orbanić. Priručnik je pripremljen u svrhu prirodoslovnog opismenjivanja budućih generacija učenika i u njemu je na ukupno 387 stranica prikazano oko 200 vrsta karakterističnih za Republiku Hrvatsku, a vrste su prema staništu opisane u pojedinim cjelinama. Priručnik se može koristiti u nastavi u učionici, izvan učioničkoj nastavi, ali i u slobodno vrijeme jer je bogat zanimljivostima o opisanim vrstama.

Ovu vrijednu knjigu publici je tijekom jednosatnog izlaganja na interesantan način predstavila jedna od autorica – Ines Kovačić.

Doc. dr.sc. Ines Kovačić, danas je uspješna predstojnica Odsjeka za razrednu nastavu na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, nekoć pakračka gimnazijalka i stanovnica Lipika.“, istaknula je ravnateljica knjižnice Monika Lucić Fider, dodavši kako je velika sreća i zadovoljstvo kad u lokalnoj sredini možemo predstaviti naše domaće autore.


LIRA ispod članka