LIRA okomiti
LIRA okomiti
LIRA vodoravni
GODIŠNJA SKUPŠTINA

Prisutnost epidemije osjetila se i u radu pakračke HVIDR-e

07.05.2022. 22:51 | 290 pregleda | Vijesti

Piše:
Compas

U Domu hrvatskih veterana u Pakracu 6. svibnja je održana redovna izvještajna skupština Udruge HVIDR-a Pakrac.

Na samom početku skupštini se obratio Stipe Hodak, predsjednik pakračke HVIDR-e, koji je i ovom prigodom istaknuo da je Udruga HVIDR-a Pakrac, koja je osnovana 1992. godine, najstarija udruga proistekla iz Domovinskog rata na području Pakraca i Lipika, a ove godine obilježavaju i tridesetu obljetnicu djelovanja.

Tijekom protekle godine, koju su obilježile epidemiološke mjere i pandemijska ograničenja, predstavnici HVIDR-e Pakrac, kako je naglašeno u izvješću o radu, nastojali su sudjelovati u svim obilježavanjima obljetnica iz Domovinskog rata i povijesti hrvatskog naroda, napose obljetnicama pogibije branitelja na području Pakraca i Lipika, ali i u drugim krajevima gdje su stradavali hrvatski branitelji. Međutim, nisu mogli sudjelovati na sportskim igrama ŠNIDOR-u Požeško - slavonske županije, kao ni u pakračkom „Križnom putu“.

Prigoda je ovo bila i za prisjetiti se i svih pokojnih članova, napose Stjepana Kosa i Slavka Šoštarića koji su nedavno preminuli.

Izvješće o radu popraćeno je financijskim izvješćem iz kojega je vidljivo da su u 2021. ostvareni prihodi u iznosu od približno 85 tisuća kuna, a toliko su otprilike iznosili i rashodi.

Pored redovnih zadaća i obveza u sljedećoj godini Udruga HVIDR-a Pakrac će i dalje organizirano obilježiti sve obljetnice iz Domovinskog rata i povijesti hrvatskog naroda na području Pakraca i Lipika te sudjelovati u programima obilježavanja obljetnica iz Domovinskog rata na području Požeško - slavonske županije i drugih gradova u Hrvatskoj.

Uz članove HVIDR-e, skupštini su nazočili i Stipan Grgić, predsjednik županijske HVIDR-e, kao i Tomislav Novinc, gradski vijećnik i predsjednik Udruge djece branitelja Pakraca i Lipika. Obojica su pohvalili sve one aktivnosti koje ova udruga provodi, a ujedno su izrazili i podršku njihovu budućem radu te zajedničkoj suradnji.


LIRA ispod članka