LIRA okomiti
LIRA okomiti
Radio Daruvar 2
Tradicionalna manifestacija

Četranesta Tucijada Zapadne Slavonije i Moslavine održana u Lipiku

03.05.2022. 08:35 | 373 pregleda | Vijesti

Četranesta Tucijada Zapadne Slavonije i Moslavine održana je u subotu, 30. travnja u prostoru restorana na lipičkim bazenima. U programu je sudjelovalo sedam pododbora SKD Prosvjeta. Osim domaćeg društva Pakrac-Lipik, tu su bili i predstavnici iz Virovitice, Grubišnog Polja, Slatine, Okučana i Garešnice, doznali smo od Darka Derenja, predsjednika SKD Prosvjeta Pakrac-Lipik.

Piše:
Compas

Prije početka programa prigodnom govorom prisutnima se obratio tajnik Pakračko – slavonske eparhije Đorđe Teodorović, paroh pakrački.

Nakon kulturno-umjetničkog programa održano je tradicionalno tucanje uskršnjim jajima u kojem je sudjelovalo 32 natjecatelja iz svih pododbora. Pobjednica je Milena Popović iz pododbora Okučani.

Za najljepše jaje odabrano je ono koje je ukrasila Nevenka Kranjčević iz pododbora Pakrac-Lipik. Ovu manifestaciju je podržao i Grad Lipik, ustupivši ozvučenje i prostor za održavanje manifestacije, istaknuo je gospodin Derenj, zahvalivši pri tome i djelatnicima gradske tvrtke Lipkom na potrebnoj pomoći.


LIRA ispod članka