LIPIK test
LIRA okomiti
IPC - Delfin
THE FUTURE IS HERE

U suradnji s Microsoft Hrvatska započeli „Dani tehnologije u Centru umjetne inteligencije Lipik“

02.05.2022. 14:08 | 400 pregleda | Vijesti

U Lipiku su jutros započeli prvi „Dani tehnologije u Centru umjetne inteligencije Lipiku“, a organizatori ih provode u suradnji s Microsoftom Hrvatska. Tijekom cijelog tjedna, dakle sve do 6. svibnja održavat će se predavanja za studente i stratupove, a teme će biti posvećene umjetnoj inteligenciji, kibernetičkoj sigurnosti, AI primjerima iz prakse, Microsoft Founders HUB-u i Azure Cognitice Services-u. Također, u sklopu ovih događanja održat će se i dvodnevni hackathon na temu Lipicanaca.

Piše:
Matija Kulhavi

Na samom početku polaznike osposobljavanja uvodno su pozdravili voditelj centra Dejan Iličić i Tatjana Skoko, direktorica Microsofta za Hrvatsku, a zatim su započela predavanja iz Microsofta. Igor Pavleković je govorio o zaštiti rješenja i podataka temeljenih na umjetnoj inteligenciji te o sigurnosti podataka i kibernetičkoj sigurnosti, dok je Tomislav Vračić pričao o umjetnoj inteligenciji u projektima javne uprave. Treće predavanje je održala Renata Šoić  i pri tome je predstavila Microsoft Startups Founders HUB.

Središnji događaj je predviđen za petak, 6. svibnja, kad će u konferencijskoj dvorani „Quella“ u Lipiku biti predstavljeni najbolji projekti studenata 2. generacije AI Centra Lipik. Održat će se i stručni panel pod nazivom „Budućnost umjetne inteligencije u Hrvatskoj“, a potom i proglašenje pobjednika dvodnevnog hackathona.

Dejan Iličić, voditelj AI Centra Lipik / Compas.hr

Tatjana Skoko, direktorica Microsofta za Hrvatsku / Compas.hr

„Dani tehnologije u Centru umjetne inteligencije Lipik“ / Compas.hr

„Dani tehnologije u Centru umjetne inteligencije Lipik“ / Compas.hr

„Dani tehnologije u Centru umjetne inteligencije Lipik“ / Compas.hr

„Dani tehnologije u Centru umjetne inteligencije Lipik“ / Compas.hr

„Dani tehnologije u Centru umjetne inteligencije Lipik“ / Compas.hr


LIRA ispod članka