LIPIK test
LIPIK test
Medianno
Covid-19

Od ovog tjedna nove mjere, javna okupljanja se ograničavaju

11.01.2022. 08:56 | 2011 pregleda | Vijesti

Piše:
Compas

Zbog porasta broja zaraženih stupile su na snagu nove mjere Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, objavljeno je na koronavirus.hr, službenoj stranici Vlade RH za pravodobne i točne informacije o Covidu-19

Njima se zabranjuju javna okupljanja i događanja na otvorenom za više od 50 osoba, dok je dosad ta brojka bila 100. Okupljanja na kojima su propisane covid-potvrde i koja se održavaju uz suglasnost lokalnih stožera ograničavaju se pak na 200 osoba. U zatvorenom se zabranjuju javna okupljanja s više od 25 osoba, dok je dosad bilo dozvoljeno 50. Okupljanja na zatvorenom uz covid-potvrde ograničavaju se pak na 100 osoba. Smanjen je i dozvoljen broj osoba na privatnim svečanostima. Umjesto dosadašnjih 30 sada je moguće okupljanje do 20 osoba. Na privatnim okupljanjima s obaveznim covid-potvrdama moguće je pak boraviti do 50 osoba. Najavljene su i pojačane kontrole broja gostiju u ugostiteljskim objektima, održavanje fizičke distance od 1,5 metra te korištenje maski dok se ne sjedi za stolom. Smanjuje se i broj gledatelja na sportskim natjecanjima. U zatvorenim dvoranama moguće je popuniti najviše 20 posto tribine za gledatelje, dok na tribinama na otvorenom popunjenost može iznositi do 40 posto.

Do sada je upotreba maski bila samo preporuka, dok je sada ona obavezna na vjerskim obredima, umjetničkim događanjima te sjednicama predstavničkih tijela. Za poslodavce se uvodi obaveza organizacije rada od kuće gdje god je to moguće.

Nastava nakon zimskih praznika počinje u školama svugdje u Hrvatskoj, osim u jednom manjem mjestu, gdje se zbog pogoršane epidemiološke situacije prelazi na online nastavu. Odluke o eventualnom prelasku na online nastavu donosit će se na lokalnoj razini u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja RH. Svi učenici od 5. razreda i dalje moraju prilikom nastave nositi maske.

NOVA ODLUKA

SVE ODLUKE STOŽERA

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 458 slučajeva zaraze virusom COVID-19, 23 osobe su hospitalizirane, a 435 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji. Na posljednjem testiranju obrađeno je 414 uzoraka, od kojih je 80 pozitivnih. 

Procijepljenost stanovništva

Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (*referentni datum 3.1.2022.), odnosno na njihovoj interaktivnoj karti vidljivo je da je na području Požeško-slavonske županije jednom dozom cijepljeno 57,13% stanovništva, dok ih je s obje doze cijepljeno 48,87%. U Lipiku je jednom dozom cijepljeno 55,82%, a drugom 46,01%. Pakrac je po pitanju procijepljenih i dalje vodeći u županiji jer ondje je prvu dozu cjepiva primilo 67,34%, a drugu 57,71%.

Termini cijepljenja

U Lipiku će cijepljenje biti organizirano u školsko-sportskoj dvorani 14. (petak) i 28. (petak) siječnja od 9 do 12 sati. U Pakracu je cijepljenje organizirano u Gradskoj sportskoj dvorani sljedeće tri subote (15., 22. i 29. siječnja).

 


LIRA ispod članka
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/