LIPIK test
LIPIK test
Medianno
Državni zavod za statistiku

Ubrzo ćemo saznati prve rezultate popisa stanovništva

10.01.2022. 08:30 | 1555 pregleda | Vijesti

Piše:
Compas

Državni zavod za statistiku trebao bi do petka, 14. siječnja objaviti rezultate popisa stanovništva koji se jesenas provodio na području Republike Hrvatske, doznaje Novi list.

Kao što nam je poznato, popis je bio produljen zbog pandemije virusa COVID-19, a potom je krenula dugotrajna analiza i kontrola podataka. Nakon što objave generalne podatke o ukupnom broju stanovnika, djelatnici DZS-a će objavljivati podatke prema spolu i rodu, zatim i dobnim kategorijama pa će se objava svih podataka zapravo odvijati sukcesivno.

Popis stanovništva uspješno smo obavili, unatoč problemima s COVID-19, i rezultate objavljujemo 14. siječnja. Sve je prošlo dobro, u skladu s pravilima Eurostata.“, izjavila je za Novi list Dubravka Rogić Hadžalić, načelnica sektora demografskih i društvenih kretanja DZS-a.

Rezultati trebaju biti objavljeni u čitavom nizu kategorija – prema novim statističkim regijama, kojih je po novome četiri u Hrvatskoj sukladno pravilima EU-a, potom prema županijama pa gradovima i općinama, sve do najniže razine naselja.

Gospođa Rogić Hadžalić je izjavila i to da su podaci jako dobro provjereni te da su se radile dodatne logično-računske kontrole, a nedostajući OIB-i, što je bila česta pojava, provjeravani su u bazi podataka MUP-a. Bilo je i dosta slučajeva dupliciranja podataka, primjerice ako bi iz iste obitelji dvije osobe unosile podatke pa se i to unificiralo, a bilo je i mnogo onih koji bi započeli upisivati podatke, posebno putem e-građanina, pa bi onda došli do pola i ne bi završili. Takvi slučajevi su se dvostruko provjeravali.

Na popisu je ukupno sudjelovalo oko osam tisuća popisivača, od čega su 10 popisivača i jedan kontrolor djelovali na području Lipika te 13 popisivača i dva kontrolora na području Pakraca. Po prvi put je bilo omogućeno i samopopisivanje putem interneta, odnosno online.


LIRA ispod članka
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/