LIPIK test
LIRA okomiti
IPC - Delfin
PU POŽEŠKO-SLAVONSKA

Obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

03.12.2021. 11:32 | 476 pregleda | Vijesti

Piše:
Compas

 

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, policijski službenici Policijske uprave požeško-slavonske danas provode preventivno-represivnu akciju  usmjerenu na nadzor korištenja parkirališnih mjesta rezerviranih za invalide.

Na području Policijske uprave požeško-slavonske tijekom 2020. godine evidentirano je 173 prekršaja parkiranja na mjestu rezerviranom za parkiranje vozila osoba s invaliditetom, dok je u prvih 10 mjeseci ove godine evidentirano 226 takvih prekršaja, a za koji je propisana novčana kazna u iznosu od 700 kuna, doznali smo od policijske glasnogovornice Nikoline Janković.

Također, Policijska uprava požeško-slavonska uz provođenje današnje akcije kontinuirano kroz cijelu godinu provodi aktivnosti i pomaže osobama s invaliditetom te u suradnji s udrugama educira osobe starije životne dobi te slijepe i slabovidne osobe, a ove godine su obilježili i Dan bijelog štapa kojom prilikom je Policijskoj upravi uručena i zahvalnica, što je dokaz truda i zalaganja te skrbi policijskih službenika za osobe s invaliditetom.

Svrha i cilj ovih aktivnosti su podizanje razine svijesti svih sudionika u prometu u pogledu skrbi o osobama s invaliditetom.

 

Izvor: PU požeško-slavonska


LIRA ispod članka