LIRA okomiti
LIRA okomiti
LIRA vodoravni
SANACIJA NERAZVRSTANIH CESTA

U Čagliću asfaltiran dio Ulice Alojzija Stepinca

03.12.2021. 10:35 | 594 pregleda | Vijesti

Piše:
Matija Kulhavi

 

 

Asfaltiranje dijela Ulice Alojzija Stepinca u Donjem Čagliću dovršeno je jučer, a radove su izvršili djelatnici poduzeća Ceste d.d. iz Bjelovara. Asfaltirano je 200 metara ceste, a projekt je realiziran iz Programa za poboljšanje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina. U sklopu projekta prošli je mjesec u potpunosti dovršeno i asfaltiranje Omanovačke ulice u Šeovici. Inače, sveukupna vrijednost projekta je 449.641,75 kuna. Od toga iznosa 78% se financira sredstvima Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU), a 22% sredstvima Grada Lipika.

Nastavak asfaltiranja Stepinčeve ulice koja iz Donjeg ide u smjeru Gornjeg Čaglića u planu je za iduću godinu, a odvijat će se u etapama, kao što je to bilo s asfaltiranjem Omanovačke ulice u Šeovici.

Za iduću, 2022. godinu namjera je izraditi i projektnu dokumentaciju za asfaltiranje cesta u Kovačevcu i Strižićevcu, odnosno nastavak uređenja nerazvrstanih cesta na području Grada Lipika, potvrdio nam je Marijan Strganac, direktor gradskog komunalnog poduzeća Lipkom.


LIRA ispod članka