LIPIK test
LIRA okomiti
Radio Daruvar 2
MIRISI BOŽIĆA U LIPIKU

U Lipiku zapaljena prva svijeća na adventskom vijencu

27.11.2021. 20:25 | 1212 pregleda | Vijesti

Piše:
Matija Kulhavi

 

 

 

Tradicionalno prva nedjelja adventa ili došašća donosi i prvo svjetlo koje se pali na adventskom vijencu. Tako je večeras u Lipiku zapaljena prva adventska svijeća uz molitvu župnika Roka Ivanovića i prisustvo vjernika koji su se okupili na Trgu hrvatskih branitelja Lipika.

Kao i svake godine, materijal za izradu adventskog vijenca donirali su građani Lipika, a ove godine prvu svijeću su upalile mlade Lipičanke, Nikolina i Patricia Radman. Sljedeće adventske svijeće palit će se svake subote u 19 sati sve do kraja adventskog razdoblja.

Okupljene građane pozdravio je i lipički gradonačelnik Vinko Kasana te im poželio da blagdane provedu u radosti i miru, sa svojim najmilijima. Tom je prigodom istaknuo kako je blagdansko ukrašavanje Lipika ove godine usmjereno na ukrašavanje ulica i samog središta grada zbog obnove lipičkog perivoja. Također je govorio i o tome da će se program u sklopu Mirisa Božića u Lipiku odvijati uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, o čemu ćemo Vas pravovremeno informirati putem našeg portala.

O samom značenju adventa, kao i simboličnom značenju svijeća na adventskom vijencu više ćemo pisati sutra kad ćemo objaviti i fotografije adventskih vijenaca koje smo uočili tijekom današnje vožnje po lipičkim naseljima.


LIRA ispod članka
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/