LIRA okomiti
LIPIK test
Medianno
Broj 87.

Zbog kvara na tiskarskom stroju novi broj Compasa izlazi u ponedjeljak

26.11.2021. 13:04 | 963 pregleda | Vijesti

Zbog kvara na tiskarskom stroju novi broj Lipičkog Compasa bit će u prodaji od ponedjeljka (29. studenog).

Piše:
Matija Kulhavi

 

 

 

Ovogodišnji Mirisi Božića polako, ali sigurno najavljuju najsvečaniji dio godine, a već predstojećeg vikenda u Lipiku će ponovno zavladati pravo blagdansko ozračje. Simbolični početak adventa, odnosno došašća, obilježit će paljenje prve adventske svijeće u subotu, 27. studenoga na trgu Hrvatskih branitelja Lipika. Blagdansko ukrašavanje Lipika ove je godine usmjereno na ukrašavanje ulica i samog središta grada zbog uređenja, odnosno obnove i revitalizacije lipičkog perivoja. Uz izgradnju Vile dobre vode (Vile Zinke) i obnovu Narodnih kupki, jedan je to od tri segmenta velikog projekta Terme Lipik vrijednog oko 73 milijuna kuna. Upravo u ovom novom izdanju Compasa moći ćete pročitati što će sve biti u budućoj Vili dobre vode, a u sljedećim izdanjima podrobnije ćemo pisati i o revitalizaciji perivoja, ali i o onome što nas očekuje u obnovljenim Narodnim kupkama.

Već nepune dvije godine koronavirus je prisutan u našoj svakodnevici, a epidemiološke mjere naša su realnost. S obzirom na to da živimo u vremenu cjepiva, dr. Ivo Belan u svojoj nam kolumni pruža zaokruženu informaciju o tome kako cjepiva djeluju i u kolikoj su mjeri sigurna. Hoćemo li se cijepiti ili nećemo, uvođenje Covid potvrda… Sve je to utjecalo i još uvijek utječe na naš život. Prošetali smo se Lipikom kako bi uvidjeli pravo raspoloženje građana, o čemu ćete više saznati čitajući naš mjesečnik.

Sve u svemu, život mora ići dalje. Ima i lijepih vijesti, a jedna od njih je da će u Poljani ubrzo osvanuti nova moderna autopraonica i caffe bar. Zasluga je to mladog obrtnika Luke Kosa kojeg predstavljamo u ovom broju.

Pored svih zbivanja koja su se događala tijekom proteklog mjeseca donosimo i pripovijesti iz pakračke i lipičke povijesti u kojima se Siniša Njegovan Starek prisjetio Stjepana Kratofila, odnosno urara Štefe iz glavne ulice. Tu su i kolumne Sanje Bogdan Pavlović. U jednoj nam piše o poduzetničkim greškama, a u drugoj o inflaciji, pojmu s kojim se u posljednje vrijeme sve češće susrećemo.

Novo izdanje Compasa moći ćete od ponedjeljka pronaći  na sljedećim prodajnim mjestima:

 

Lipik

Aqua, Trg kralja Tomislava 1
Lira Travel, Trg kralja Tomislava 1
Lonia, Vukovarska avenija 10
Mlin i pekare, Jadranska 5
Mlin i pekare, Matije Gupca 15
Mlin i pekare, Slavonska 34

 

Dobrovac

Lonia, Matije Gupca 107
Mlin i pekare, Stjepana Radića 1

 

Gaj

Mlin i pekare, Sudre Slavka 11a

 

Poljana

Mlin i pekare, Gajeva bb

 

Antunovac

Mlin i pekare, Poljanska 79b

 

Brezine

Lonia, Brezine 49

 

Pakrac

KTC, Ivana Gundulića 183
Mlin i pekare, Hrvatskih velikana 19

 

Prekopakra

Lonia, Dalibora Duhača 47
Mlin i pekare, Stjepana Radića 2


LIRA ispod članka
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/