delfin3
Stoka
Medianno
MIRISI BOŽIĆA U LIPIKU 2021.

U tijeku blagdansko ukrašavanje Lipika

17.11.2021. 12:45 | 423 pregleda | Vijesti

Danas je u tijeku ukrašavanje grada povodom nadolazećih Božićnih i Novogodišnjih blagdana, a provode ga djelatnici Grada Lipika, Lipkoma i Turističke agencije LIRA Travel. Trenutno se ukrašavaju rasvjetni stupovi i stabla u Ulici Marije Terezije, a dan ranije isto je učinjeno u Baranjskoj i Udinskoj ulici.

Piše:
Tomislav Ević

„Zbog tekućih radova na obnovi lipičkog perivoja ove godine blagdansko ukrašavanje Lipika bit će fokusirano na ukrašavanje ulica i samog centra grada. Paljenje prve adventske svijeće bit će 27. studenog u 19 sati na Trgu branitelja Grada Lipika, a nakon paljenja prve svijeće narednih subota na istom mjestu i u isto vrijeme palit će se i ostale.

Kićenje glavnog Gradskog bora bit će 6. prosinca, 19. prosinca u Udinskoj ulici bit će održan Božićni sajam u sklopu kojeg će se u prostoru tržnice upriličiti i najmlađim Lipičankama i Lipičanima omiljena „Kuća Bake Mraz“, a 31. prosinca planirano je i održavanje dočeka Nove godine, naravno na otvorenom i uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera.“, za Compas je priopćila voditeljica Turističke agencije LIRA Travel Ivana Pleše.

Kićenje u Ulici Marije Terezije prokomentirali su i svojim pitanjima uveselili i mali lipički vrtićarci koji su sa svojim odgojiteljicama upravo tada bili u šetnji ulicama grada.